Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Inget jämnt sällskap? Inget ”Lotta på Liseberg”

Två, fyra, sex, eller åtta. Så många biljetter får du boka åt gången till ”Lotta på Liseberg”. Programmets nya sittplatssystem gör nämligen att man endast kan boka ett jämnt antal platser. Nöjesparken hänvisar till pandemin men systemet gör många göteborgare upprörda.
– Mina vänner tycker inte om Lotta på Liseberg så om jag vill gå själv måste jag betala för två. Jag tycker inte det är schysst, säger göteborgaren Susann Johansson.

LÄS MER: Recension: ”Lotta på Liseberg” 5 juli 2021

För ett par veckor sedan inleddes säsongens ”Lotta på Liseberg” efter att ha ställts in 2020. Måneskin, Lena Philipsson och Sven Ingvars, med flera, har redan besökt och bringat musik samt sommarkänsla till nöjesparkens stora scen. Men alla är inte helt nöjda.

De smittskyddsåtgärder som parken vidtagit verkar ha fått en oönskad effekt. Det är nämligen endast jämna sällskap som kan boka platser. Är man ensam, tre eller fem personer måste man köpa en extra ”tom” plats.

– Jag blir lack på att de gör så när vi varit där varje år sedan 2016, säger Susann Johansson.

Hon har två barnbarn och de har varit på ”Lotta på Liseberg” tillsammans varje år i fem år. Men när trion skulle köpa biljetter till måndagens program var de enligt nöjesparken tvungna att boka och betala för fyra stolar. Trots att de bara var tre. Något som Susann Johansson inte riktigt förstår varför.

– Det är ju för det första utomhus. Sen kan man ju flytta stolar. Det hade varit en sak om det var bänkar eller stolar som satt fast i marken men nu är det ju fällstolar vi pratar om. Varför kan man då inte bara få boka en eller tre? Man kan alltså sitta tre om man vill men de vill inte det. För att de vill tjäna pengar, säger Susann Johansson.

LÄS MER: Recension av premiären på ”Allsång på Skansen” i SVT

Den lösningen vi ser att vi får till i år

Enligt Ebba Källeskog, pr och pressansvarig på Liseberg, finns det en förklaring till detta.

– Det stämmer att man bara kan boka två eller fyra platser. Detta är på grund av de restriktioner vi har för sittande publik. Men vi har också en tv-produktion att tänka på. Hur kameramännen ska kunna röra sig på ett säkert sätt och hur det ser ut i bild, säger Ebba Källeskog.

Enligt rådande restriktioner gäller det ha en en fast sittplatsskiss. Där ska det framgå hur publiken ska sitta för att hålla ett smittsäkert avstånd till varandra och det är den som påverkar hur man får sitta för att man ska kunna ha ”fullsatt”.

– Det är jättetråkigt att det drabbar den som kanske vill gå själv, men det är den lösningen vi får ha i år, säger Ebba Källeskog.

Förhoppningen bland arrangörerna och besökarna är dock densamma. Att det endast är tillfälligt.

LÄS MER: Måneskin etta på amerikansk Billboard-lista

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.