Programledarna Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor på scen under genrepet inför lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen 2019 i Scandinavium.
Programledarna Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor på scen under genrepet inför lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen 2019 i Scandinavium. Bild: Jessica Gow/TT

Ingen Mello-premiär i Göteborg 2020

När Melodifestivalen drar ut på turné nästa år är det inte, som så ofta, med Göteborg som första anhalt.

ANNONS
|

I stället är det Linköping som får den äran, 1 februari. Veckan därpå bär det av till Göteborg och Scandinavium den 8 februari. Sedan Luleå, Malmö, Andra chansen i Eskilstuna innan finalen på Friends Arena i Stockholm 7 mars.

"Förutom de städer som välkomnar Melodifestivalen varje år så blir det kära återseenden när vi återkommer till Luleå och Linköping. Vi är också extra glada över att vi efter så många år på turné hittar nya städer som tar emot oss med öppna armar, så som Eskilstuna i år", säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius i ett pressmeddelande.

I helgen presenterades Amanda Aasa, från Halmstad, som första klara artist till nästa års Melodifestival.

ANNONS

Eurovision Song Contest äger rum i Nederländerna i maj 2020. Stad och exakta datum är ännu inte spikade.

Deltävling 1: Saab arena, Linköping, 1 februari

Deltävling 2: Scandinavium, Göteborg, 8 februari

Deltävling 3: Coop Norrbotten arena, Luleå, 15 februari

Deltävling 4: Malmö arena, Malmö, 22 februari

Andra chansen: Stiga sports arena, Eskilstuna, 29 februari

Final: Friends arena, Stockholm, 7 mars.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS