Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inez Dahl Torhaug är just nu tv-aktuell i serien ”Det som göms i snö”. Julen 2022 syns hon i huvudrollen i Crazy Pictutes nya långfilm ”UFO Sweden”.  Bild: Samuel Westergren - Wepix
Inez Dahl Torhaug är just nu tv-aktuell i serien ”Det som göms i snö”. Julen 2022 syns hon i huvudrollen i Crazy Pictutes nya långfilm ”UFO Sweden”. Bild: Samuel Westergren - Wepix

Inez Dahl Torhaug spelar huvudrollen i ”UFO-Sweden”

Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar i hyllade filmkollektivet Crazy Pictures nya ”UFO-Sweden”. 17-åringen spelar huvudrollen i storfilmen som även har Eva Melander och Jesper Barkselius på rollistan.

För tre år sedan gjorde Crazy Pictures succé både på hemmaplan och internationellt med sin första långfilm ”Den blomstertid nu kommer” . Filmkollektivet från Norrköping hade innan dess mest fått uppmärksamhet för sina actionladdade kortfilmer ”Poesi för fiskar” på Youtube.

LÄS MER: En oväntad actionskräll inför Guldbaggegalan

”Med sin kreativitet och sitt nyskapande har Crazy Pictures sprängt gränser inom svensk film. Det är ett sammansvetsat team, fullt av passion och entusiasm, som inspirerar med sin stora kärlek för filmskapandet.” skrev Guldbagge-juryn 2018, då de utsåg Crazy Pictures till ”Årets nykomling”.

Tonårstjej tar hjälp av UFO-förening

Nu storsatsar filmkollektivet, med hjälp av en rad finansiärer, på nya långfilmen: ”UFO Sweden”. En berättelse som just nu filmas i Norrköping.

Handlingen kretsar kring fosterhemsplacerade Denise, en tonårstjej som misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:s. Hon tar hjälp av en lokal UFO-förening för att ta reda på sanningen. Berättelsen är inspirerad av den verkliga svenska föreningen UFO-Sverige, och passande nog driver en av föreningens eldsjälar världens största UFO-arkiv, Archives for the unexplained, just i Norrköping.

LÄS MER: En svensk katastroffilm som behövt en manusdoktor

17-åriga Inez Dahl Torhaug debuterar i långfilmssammanhang i den bärande rollen som Denise. Övriga nyckelroller spelas av Jesper Barkselius, Eva Melander och Sara Shirpey.

– Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter”, säger Olle Tholén på Crazy Pictures i ett pressmeddelande.

Inez Dahl Torhaug har redan i höst kunnat ses i tv-serien ”Det som göms i snö”.

Filmen ”UFO Sweden” samproduceras av Film i Väst, SF Studios och SVT med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Den beräknas få premiär julen 2022.

LÄS MER: Hannes Holm om Karl-Bertil Jonsson filmen "lite av ett kamikaze-projekt”

LÄS MER: Ali Abbasis film Gräns tävlar i Cannes

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.