Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inbrott på Redbergsteatern i Göteborg

Redbergsteatern drabbades under fredagen av ett inbrott. Bland annat stals en del utrustning från Göteborgs improvisationsteater som hyr lokalen.
– Man blir ju uppgiven, det här är ingenting vi kommer att få tillbaka, säger Anton Romanus, teaterchef.

Redbergsteatern är hemvist åt Göteborgs improvisationsteater. Bilden är från en tidigare föreställning. Bild: Stéphane Maréchal

Vid 16-tiden på fredagseftermiddagen, när medlemmar ur föreningen Göteborgs improvisationsteater anlände till Redbergsteatern för att förbereda sig inför kvällens livestreamade föreställning, upptäckte de att någon brutit sig in i ett av deras skåp i lokalen. Bland annat hade en synth och en ljudmixer som skulle användas till föreställningen försvunnit.

– Det blev lite bråttom att lösa hur vi skulle kunna fortsätta streama, säger Anton Romanus, teaterchef vid Göteborgs improvisationsteater.

Efter lite pusslande och lån av annan utrustning kunde ändå fredagens föreställning genomföras som planerat, om än något försenad. Men i dagens läge då restriktioner kring folksamlingar hindrar mycket av verksamheten från att gå runt ändå är ett inbrott det sista som föreningen önskat sig.

– Man blir ju uppgiven. Det här är ingenting vi kommer att få tillbaka. Det är ju betydelsefulla grejer för oss och saker vi använder regelbundet. Just nu är detta en väldigt onödig extra utgift, säger Anton Romanus.

Föreningen har sedan i början på maj veckovis livestreamat föreställningar i improteater på Redbergsteatern efter att de fått ställa in alla planerade event och nästan all sin kursverksamhet med anledning av coronapandemin.

Förutom det som skulle användas under fredagens föreställning blev föreningen även av med sin sparade dagskassa och hela betalningssystemet som används vid publika föreställningar i vanliga fall.

– Eftersom vi inte spelar för betalande publik i nuläget behöver vi inte ett kassasystem, men det kommer vi ju förhoppningsvis behöva i framtiden, säger Anton Romanus.

Redbergsteatern förvaltas av Studieförbundet Vuxenskolan som i sin tur hyr ut lokalen till föreningen. Bengt Witte är verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan och beklagar händelsen.

– Vi kommer såklart att polisanmäla och försöka inventera vad som har försvunnit, säger han.

Hur inbrottstjuvarna kunde ta sig in i teatern är fortfarande oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.