Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ina Lundström på sin favoritbar. Nu ska hon vara med i På spåret. Bild: Olof Ohlsson
Ina Lundström på sin favoritbar. Nu ska hon vara med i På spåret. Bild: Olof Ohlsson

Ina Lundström är en av tre göteborgare i ”På spåret”

En av deltagarna i vinterns säsong av ”På spåret” är GP:s poddare Ina Lundström. Hon ska tävla ihop med journalisten Hanna Hellquist.
– Jag och Hanna har känt varandra länge och trivs väldigt bra i varandras sällskap. Det tror jag kommer märkas i rutan. Dessutom är Hanna råallmänbildad, säger Ina Lundström.

I en ”pressträff” som på tydliga sätt drev med den pressträff där Olof Palmes mördare skulle avslöjas, presenterade Kristian Luuk och Fredrik Lindström deltagarna i den 32:a upplagan av ”På spåret”. Bland deltagarna finns komikern och GP:s egen poddare Ina Lundström.

– Det ska bli svinroligt och det är framför allt skönt att slippa hålla det hemligt nu.

Inspelningen av programmen kommer sätta igång inom kort. Förra året var lite av en skandalsäsong för ”På spåret” då en del material fick göras om eftersom ett deltagarpar klipptes bort efter de första inspelningarna.

LÄS MER: "Det var något vi aldrig hade varit med om"

Har SVT gjort gedigen bakgrundskoll på er nu och sökt efter möjliga lik i garderoben?

– Nej det verkar inte så i alla fall. Det har bara varit den klassiska public service-informationen: Inga loggor och att man tänker på språket typ.

Ina Lundströms parhäst, journalisten Hanna Hellquist, är inte främmande för frågesportsprogram. Hon har deltagit i flera säsonger av Filip och Fredriks ”Alla mot alla” där hon gick segrande ur den första säsongen tillsammans med Ebbot Lundberg.

– Jag och Hanna har känt varandra länge nu och trivs väldigt bra i varandras sällskap. Det tror jag kommer märkas i rutan. Dessutom är Hanna råallmänbildad. Vad jag ska bidra med är en annan fråga. Jag får hoppas på att det kommer någon fråga om Alf Robertsson.

Har du några andra ämnen du tror du kan vara vass i?

– Jag är lite rädd för svensk geografi men utanför Sverige tror jag att jag kan göra mig bättre. Matfrågor kan nog också vara min grej samt musikfrågor så länge musiken inte är för ny. Med det menar jag att den är från de senaste 30 åren.

I samma grupp som Ina Lundström och Hanna Hellquist tävlar också förra årets vinnare Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg. I gruppen finns också göteborgarna Agnes Wold och Christer Lundberg.

– Det är jättekul verkligen! Men att vi tre göteborgare alla hamnat i samma grupp måste ju vara någon form av konspiration från Stockholm. Nej, men det är verkligen en tuff grupp. Om vi åker ut så kan vi i alla fall peka på att vi hade sjukt starkt motstånd.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.