Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ike från Angered vann årets inställda ”Paradise Hotel”

Det var det en göteborgare som gick hem med vinsten i årets säsong av ”Paradise hotel”. Ikenna ”Ike” Abika från Angered blev tillsammans med Moa Lindgren segrare av den omtalade ”Paradise Hotel”-säsongen. En säsong som fick ställas in halvvägs.
– Jag ville verkligen att tittarna skulle se när jag blev till en riktig spelare, säger Ikenna ”Ike” Abika.

Det var Ikenna ”Ike” Abika från Angered, Göteborg som tog hem årets ”Paradise Hotel” och fick dela på en halv miljon tillsammans med sin partner, Moa Lindgren, i kanske den mest omtalade säsongen av programmet. Anklagelser om sexuella övergrepp och en polisanmälan gjorde att produktionsbolaget valde att dra tillbaka säsongen. Det var ingen som fick se Ike och Moas väg till finalen.

LÄS MER: Arbetsvillkor vid reality-tv kritiseras

LÄS MER: Dokusåpadeltagare vittnar om hot

– Det känns jättetråkigt faktiskt. Efter varje avsnitt började jag tycka om det mer och mer. Jag var som ett frö där inne och jag kunde blomma ut där i huset. Jag ville verkligen att tittarna skulle se när jag blev till en riktig spelare, säger Ike och fortsätter:

– Har man påbörjat någonting måste man avsluta det, tycker jag i alla fall. Samtidigt är det bra att visar att de bryr sig om det som hänt. Men det som hände skedde för nio månader sedan, och när det väl hände valde vi att gå vidare. Det hade varit en annan sak om vi avbröt där och då.

”Känns trots allt bra”

Ike är född och uppvuxen i Angered men bor för närvarande i Stockholm. Vi har sett honom i tv både som statist i en rad olika filmer, i SVT-programmet ”Första dejten” men nu senast som segrare i ”Paradise Hotel”.

– Det känns så bra. Väldigt spontant faktiskt det här med att jag vann. Men det känns bra. Jag känner mig som en kung. Det här var aldrig i mina böcker att jag skulle vinna. Det var aldrig ens planen att jag skulle vara med i ”Paradise Hotel” och ta mig såhär långt, säger han.

LÄS MER: Efter skandalerna i ”Paradise Hotel” – detta har hänt

Ike medger att tiden på hotellet i Mexiko lärt honom mycket – och påverkade hans agerande i finalen. Som när han valde att inte kasta kulan mot sin partner utan i stället dela på prispengarna.

– Jag valde att inte släppa kulan mot Moa för att vänskap är mycket viktigare än pengar. Pengar kommer och går. Jag var med i ”Paradise Hotel” för att ha kul och lära känna folk där inne. För mig som en värdig vinnare, går vänskap före allt.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.