Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Idolvinnaren om uppväxten i Torslanda: "Lite tufft"

Alla rycker och drar i Göteborgs nybakade Idolvinnare. Skivbolagsmöten, tackturné och skivsläpp står på schemat. Men på söndagen tar Sebastian Walldén paus och åker hem – för att gå på dop.

Det syntes tydligt i tv-rutan att Sebastian Walldén blev helt ställd när han hörde sitt namn ropas upp som vinnare i Idol 2018.

LÄS MER: Prislappen på Gina Dirawis kläder i finalen: 650 000

– Jag var så otroligt inställd på att Kadiatou skulle vinna och höll i henne extra hårt för jag ville vara den första som kramade vinnaren. När det blev jag så tappade jag det fullständigt, säger Sebastian Walldén.

Hur gick tankarna inför finalen?

– Jag ballade ur fullständigt, fick panik och tänkte "Nu har jag tagit mig vatten över huvudet, det kommer aldrig gå att sjunga inför ett fullsatt Globen". Men när jag gick in på scenen var det som att applåderna liksom smattrade mot huden. Då släppte det och resten av kvällen bara njöt jag.

LÄS MER: Hatet mot tjejerna börjar direkt i Idol

Sov 3,5 timmar

Efter vinsten blev natten lång och sömnen kort, "kanske 3,5 timmar". När GP får tag på vinnaren har han precis kommit ut från ett möte och ska snart till nästa.

– Det är helt galet. Jag fattar fortfarande ingenting. Jag måste nog få någon dag till för att få det att sjunka in, säger han.

Tror du att du kommer drabbas av post-Idol-depression?

– Nej, jag kommer nog inte hinna det, för det är nya gig direkt. Och så ska vi ut med min singel Everything ... nej, Gud, nu blir jag känslosam här.

Ett par gånger under intervjun kommer tårarna för Sebastian Walldén, som enligt sig själv är en känslomänniska. Kombinationen av glädje och trötthet gör sitt till.

Mer tårar lär det bli på söndagen, då han åker hem till familjen i Göteborg för att vara med när hans systers tvillingar döps.

LÄS MER: Fem starkaste korten i Dirawis klädparad

"Inte så poppis att vara gay"

Sedan bär det av till Stockholm igen. Lägenheten i Eriksberg får han sälja.

– Det blir nog att jag flyttar till Stockholm nu och har min Göteborgsbas hos mamma och pappa i Torslanda.

På frågan hur det var att växa upp i Torslanda svarar han först "magiskt och jättehärligt", lite som allt verkar vara för Sebastian Walldén just nu. Sedan nyanserar han svaret.

– Det var också ganska slutet, lite finare och kanske inte så poppis att vara gay. Det har varit lite tufft, men det var ändå ett jättebra ställe att växa upp på.

Sebastian Walldén visste tidigt att han ville bli artist och struntade i att kompisarna bara pratade sport.

– Det gick ändå. Jag gav ju aldrig upp, utan spelade, sjöng och showade när jag fick chansen.

LÄS MER: Här är alla Idol-vinnare genom tiderna

Pappa dammsuger – och sjunger

Han vill framförallt tacka sina föräldrar, som alltid ställt upp och stöttat hans drömmar.

– De har aldrig skämts för mig och alltid velat att jag ska uppträda när det är kalas. Det har format mig till den jag är idag.

Varifrån har du fått musikaliteten?

– Pappa. Han sjunger ganska bra, måste jag ändå säga. När han dammsuger drar han upp stereon på högsta volym och sjunger ut.

Fakta: Sebastian Walldén

Ålder: 23.

Bor: I Eriksberg, men planerar en Stockholmsflytt.

Familj: Mamma, pappa, syster med familj.

Förebild: Barbro "Lill-Babs" Svensson. "Kristin Kaspersen hörde av sig efter finalen och grattade och tackade för de fina orden om hennes mamma i sändningen. Det var jättekul.

Aktuell: Vinnare i Idol 2018, åker snart ut på tackturné med Kadiatou Holm Keita, William Segerdahl och Bragi Bergsson. Har just släppt vinnarlåten Everything som singel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.