Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
STOCKHOLM 020505 Ett gott skratt förlänger käften. Och livet. Så skratta ofta. GP listar tio roliga kvällar du inte ska missa i höst. Bild: JESSICA GOW
STOCKHOLM 020505 Ett gott skratt förlänger käften. Och livet. Så skratta ofta. GP listar tio roliga kvällar du inte ska missa i höst. Bild: JESSICA GOW

Humorhöstens guldkorn i Göteborg

Uttråkad, låg och deppig inför hösten? Misströsta inte. GP:s Jan Andersson listar tio roliga kvällar du inte ska missa.

Gårda humorklubb, Brewhouse, 4 oktober

Peter Apelgren, Johan Rheborg och Niklas Andersson. Det är en skapligt namnkunnig trio som humorproducenten Cecilia Stenborg bjuder på i samband med premiären av sin nya humorklubb på Brewhouse i Gårda på torsdag. Senare i höst kommer även Henrik Schyffert, Ann Westin, Carl Stanley och Marcus Berggren, och då Stenborg även ligger bakom Anna Mannheimers och Mia Skäringers populära podcast vore det såklart kul att se någon av dem där.

Årets Mama, Draken, 4 oktober

Höstens första humorkrock! För samma kväll som Cecilia Stenborg drar igång sin stand up-klubb i Gårda har Emma Knyckare premiär för sin nya föreställning Årets mama på Draken vid Järntorget. En rolig föreställning om familjeliv, underliv och kärlek utlovas, och den bygger på Knyckares egen bok Hit med flaskan om hennes erfarenheter som nybliven mamma. Medverkar gör även ett husband bestående av Matilda Sjöström (Steget, Det brinner) och Joakim Fritzner.

Daniel Sloss, Lorensbergteatern, 7 oktober

Den 28-årige skotten Daniel Sloss från Fife mellan Edingburgh och Dundee är rejält omskriven hemma i Storbritannien, och han börjar slå igenom hos oss också. Förra hösten uppträdde han på Södra Teatern i Stockholm med sin show Now. På söndag kommer han till Göteborg med sin nya föreställning X. Daniel Sloss har öppnat för David Chapelle och uppträtt hos Conan O'Brien i princip varje gång han besöker USA. Det ligger också två föreställningar på Netflix för er som är nyfikna.

Raw comedy club, Trädgår'n 13 oktober

Humorgänget i Raw comedy club ger sig ut på turné igen och gästar såklart Göteborg. Förutom reseledaren Mårten Andersson följer även Messiah Hallberg och unge Carl Stanley med på färden, och här i Göteborg möter förra årets kvinnliga komker Petrina Solange och SVT-aktuelle Marcus Berggren upp. Det blir två shower, klockan 18 och klockan 21.

Stand up and Jazz, Nefertiti, 14 oktober

Lite snällare igenkänningshumor blir det på Ellinor Johanssons (bilden t.h.) och Gunnar Söderbergs humorklubb Stand up and Jazz på Nefertiti. Första kvällen gästades av Therese Sandin (bilden t.v.). Skratten varvas på ett lyckat sätt med levande jazzmusik då trion Malin Almgren, trumpet, Kat Hermans, bas, och Karolina Almgren, saxofon, utgör fast husband

OGBG Comedy club, 20 oktober

Den oftast väldigt underhållande Marika Karlsson gästar stand up-klubben på Comfort hotel vid Stenpiren som drivs av Ove Haugen och Lisbeth Johansson. Den här kvällen medverkar även Martin Krantz och Katarina Alfredsson.

Andralång comedy, måndagar

I drygt fem år har humorklubben Andralång comedy huserat på Andra Långgatan och släppt fram unga talanger och gryende stjärnor på humorhimlen. På måndagar kl 20-22 släpps de lösa och då gäller det att huka sig, för detta är verkligen klubben för alla som uppskattar när den höga humorn blandas med den ... tja, något lägre.

Ståuppklubben, Contrast public house, 7 november

Under hösten kommer bland andra Peter Wahlbeck, Emma Knyckare och Carl Stanley till Hampus Algotssons och Marcus Bengtssons humorklubb på Tredje Långgatan, men frågan är om inte den roligaste kvällen ändå blir den 7 november. Då underhåller P3-profilen och professionelle ironikern Jonatan Unge dit, och så även Niklas Andersson, Tina Bergérus och GP:s kulturkrönikör Ina Lundström.

Quick – En humorshow, 2Lång, 22 november

Går det att skämta om den dömde och sedermera frikände seriemördaren Thomas Quick/Sture Bergwall/Sätermannen? Ja, självklart! Komikern Isak Jansson och trubaduren Ola Aurell bearbetar och tar sig an Quick-fallet ur ett udda, personligt och humoristiskt perspektiv. Räkna med en insiktsfull show om ett otäckt ämne när de båda nu återvänder till Göteborg efter sin föreställning på Henriksberg i vintras.

Alex & Sigges julpodd, Draken, 9 december

Julpodden är Alex Schulmans och Sigge Eklunds senaste grepp, där de båda herrarna "drar långa anekdoter, grubblar, skrattar och pratar skit tillsammans med sina lyssnare". Det låter ju inte så kul. Men påfallande ofta träffar de båda rätt när de slår sig ned tillsammans, Alex med sina raka humorpassningar och Sigge med sina mer filosofiska inspel utifrån från kanterna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.