Pratade Spacey om Kinnaman eller Skarsgård - eller båda?

House of cards-stjärnan blandade ihop Hollywood-svenskarna

Förvirringen blev stor när Kevin Spacey ombads prata om sin motspelare Joel Kinnaman.

Det var på en pressträff i Paris häromsistens, arrangerad av Netflix, som en svensk journalist ställde frågan till Kevin Spacey hur det var att spela mot Joel Kinnaman.

Kinnaman gör rollen som politikern Will Conway i den fjärde säsongen av House of cards, en rollfigur som tar allt större plats ju längre säsongen lider.

På sajten Tv-dags är munterheten stor över Kevin Spaceys problem att överhuvudtaget greppa vem denne "Joel Kinnaman" är.

Den som bidrar med den mest lustfyllda tolkningen av hur det hela gick till är Café-reportern Emil Persson, som var på plats och som skriver på Instagram att Kevin Spacey flera gånger frågade "Vad hette han?"

När han till slut får klart för sig att det handlar om "The Swede" svarar han något om att talang "runs deep in that family".

"Verkar tro att Kinnaman är en Skarsgård. Här dör det svenska Hollywoodundret" skriver Emil Persson på Instagram.

I kommentartråden under artikeln på Tv-dags framförs dock teorin att Kevin Spacey kanske inte alls refererade till skådespelarfamiljen Skarsgård, utan till familjen Kinnaman.

Joel Kinnaman har som bekant en syster, Melinda Kinnaman, som är framgångsrik teaterskådespelare. En av kommentarerna lyder "Spacey har tidigare lovordat hennes roll i Köpmannen från Venedig."

Plotten tätnar när Expressens tv-bloggare Mattias Bergqvist tar upp det hela i ett inlägg där det framgår att det var han som ställde frågan på pressträffen.

Han medger att det först uppstod förvirring kring Kinnamans namn, som Bergqvist eventuellt uttalade slarvigt, men att det hela utmynnade i en tydlig hyllning från Spacey.

– Vi njöt av att arbeta med varandra, och han är verkligen talangfull, ska Spacey ha sagt enligt Expressen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.