Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Hon ersätter Petra Mede i SVT:s ”Bonusfamiljen”

Det blir Emma Peters som tar över coronasmittade Petra Medes roll som Katja i SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen”.

Inspelningen av seriens fjärde säsong är i full gång och återkomsten i SVT är planerad till nästa höst. Men det blir alltså utan Petra Mede. I stället blir det Emma Peters som tar över rollen som Katja.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå. Jag älskar ”Bonusfamiljen” och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, säger Emma Peters i en kommentar.

Hon är närmast aktuell med tv-serien Bert men har tidigare medverkat i filmer och serier som ”Fartblinda”, ”Finaste familjen”, ”Sthlm Rekviem” och den prisbelönta ”Krama mig”. Emma Peters är också en av medlemmarna i den hyllade humorgruppen Grotesco.

LÄS MER: Petra Mede sjuk i covid-19 – hoppar av Bonusfamiljen

På SVT är man tacksamma för att Emma Peters nu kunde hoppa in i produktionen av ”Bonusfamiljen” så snabbt.

”Hoppas på förståelse”

– Det är naturligtvis väldigt ovanligt att skådespelare byts ut. Vi hoppas publiken kommer ha förståelse för det inträffade då alla produktioner just nu arbetar under mycket oförutsägbara förhållanden, poängterar Anna Croneman, programchef för SVT Drama, till GP.

De flesta blir ju bara covidsjuka ett kort tag. Varför valde man inte att skjuta på inspelningen till dess att Petra Mede är frisk?

– ”De flesta” är en för stor osäkerhetsfaktor för en så stor produktion som Bonusfamiljen. Det är många roller, en stor ensemble med många andra åtaganden. Ett kolossalt komplext schema. Men avgörande var också att Petra ville få tillfriskna utan den yttre press det skulle betyda att produktionen pausat.

Hann man spela in några scener med Petra Mede?

– Nej, Petra hann inte spela in några scener innan hon blev sjuk, understryker Anna Croneman.

”Önskar Petra en snabb återhämtning”

Den omtyckta tv-serien ”Bonusfamiljen” produceras av Felix Herngrens bolag FLX. Även där är man nöjd med hur situationen kunnat lösas.

– Att ersätta en bärande karaktär med en ny skådespelare i pågående dramaserie och igångsatt inspelning är inte vanligt. Men dessa tider är långt ifrån vanliga. Först och främst önskar vi Petra en snabb återhämtning. Och vi vill också understryka hur både glada och tacksamma vi är att begåvade Emma Peters vill hoppa in och göra den här rollen, säger Helena Franck, producent för ”Bonusfamiljen” på FLX

”Bonusfamiljen” är skapad av Clara, Moa och Felix Herngren, Calle Marthin, Jesper Harrie och Ditta Bongenhielm. Programmet började att sändas i SVT 2017 och vann samma år Kristallen för bästa TV-drama.

I de större rollerna syns Vera Vitali, Erik Johansson, Emma Peters, Fredrik Hallgren, Niklas Engdahl, Nour El-Refai, Marianne Mörck, Christer Lindarw, Frank Dorsin, Jacob Lundqvist, Amanda Lindh, Johan Ulveson och Ann Petrén.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.