Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Katti Hoflin. Arkivbild: TT.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hon blir ny kulturchef i VG-regionen

Katti Hoflin blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen. – Det känns lockande att få jobba med alla genrer och uttryck inom kulturen på en och samma gång, tycker Katti Hoflin, som börjar sitt nya jobb i början av februari.

Katti Hoflin är 52 år och lämnar en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm. Hon är även ordförande i regeringens Läsdelegation – ett uppdrag som sträcker sig till juni 2018. 
– Kulturen har sin självklara plats i VG-regionen. Och det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Stor budget

Katti Hoflin får som kulturchef bland annat ansvar för fördelningen av de närmare 1,6 miljarder kronor i regionalt stöd och statliga medel, som årligen delas ut på uppdrag av kulturnämnden. En stor budget och en tung position.
–  Vår önskan och målsättning är att fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Kultur för barn och unga är något Katti Hoflin brinner extra mycket för.
– Missar vi dem missar vi allt. Det är oerhört viktigt att varje barn och ungdom får tillgång till ett rikt språk, konstupplevelser och sin egen kreativitet. I arbetet med läsfrämjandet har vi kartlagt villkoren och ser hur olika förutsättningarna är för olika barn.

Hus på Tjörn

Katti Hoflin är gift med en dansk man och har sitt hem i Helsingör, Danmark.
–  Men jag köpt ett litet hus på Tjörn som jag kommer att utgå ifrån. 

Katti Hoflin har tidigare bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum. Hon har också varit chef för barn- och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm och anlitad som expert inom Statens Kulturråd. Under åren har Katti Hoflin också arbetat med musik och författande. För många är hon ett känt ansikte från tiden som programledare för SVT-program som Bullen och Bolibompa.


Hur är du som chef?
–  Det borde nog någon annan svara på. Men prestigelös, ärligt och modig är omdömen jag har fått höra. Att vara varm och närvarande på riktigt är nog det viktigaste. Det blir aldrig bra om man försöker vara något man inte är.
Katti Hoflin efterträder Staffan Rydén som går i pension. 

Läs mer: 24 sökte tjänsen som kulturchef

Fotnot: Kulturchefen är personalansvarig chef för cirka 15 medarbetare inklusive en stf Kulturchef. Avdelningen är organiserad i tre arbetsgrupper Det fria kulturlivet, konstarterna, kultur och hälsa; Civilsamhället, folkbildning, kommuner och kulturarv; Internationell utveckling och samverkan. Avdelningen har tillgång till stödfunktioner inom Koncernkontoret. Kulturchefen har också ett delegerat chefsansvar för Västarvet och Kultur i Väst.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.