Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aaron Paul, Kristen Bell och Kesha är med i kampanjen #ITakeResponsibility. Bild: Jordan Strauss/Invison/AP, Willy Sanjuan/Invision/AP, Richard Shotwell/Invision/AP
Aaron Paul, Kristen Bell och Kesha är med i kampanjen #ITakeResponsibility. Bild: Jordan Strauss/Invison/AP, Willy Sanjuan/Invision/AP, Richard Shotwell/Invision/AP

Hollywoodkändisarnas antirasistiska kampanj hånas på nätet

Amerikanska kändisar som Kristen Bell, Kesha och Aaron Paul är alla med i en kampanj som ska få vita personer att uppmärksamma rasism. Men på nätet hånas initiativet, rapporterar The Daily Beast.

Det är underhållningsbolaget Confluential Content och medborgarrättsorganisationen NAACP som har tagit initiativ till kampanjen #ITakeResponsibility, som uppmuntrar vita personer att protestera mot rasism, skriver The Daily Beast.

I en svartvit video turas stora namn som artisten Kesha och skådespelarna Aaron Paul och Kristen Bell om att läsa upp repliker som till exempel ”för varje inte-så-roligt skämt”, ”för varje orättvis stereotyp”, ”för varje gång jag var tyst”, ”jag tar ansvar” och ”nu får det vara nog”.

Julianne Moore, Stanley Tucci, Bryce Dallas Howard och Debra Messing är andra som är med i videon.

LÄS MER: TV-serien ”Cops” ställs in efter Black Lives Matter-protester

Men initiativet verkar inte ha landat helt väl på internet. Kändisarnas till synes skådespelade allvar och den dystra framtoningen i den svartvita videon har mötts av en hel del hån. I kommentarer på Twitter frågar sig någon vad skådisarna gör audition för och andra undrar varför de vita kändisarna bara pratar i stället för att helt enkelt donera sina miljoner till kampen mot rasism.

Kampanjen har också jämförts med den bespottade pandemi-videon där kändisar som Jimmy Fallon, Sia, Natalie Portman och Will Ferrell gjorde en cover på John Lennons ”Imagine”. De kritiserades då för att de inte gjorde något mer konkret för att hjälpa till att förhindra spridningen av covid-19.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.