Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Henriksson och Krunegård till Liseberg

Den 2 augusti kommer både Markus Krunegård och Linnea Henriksson att uppträda på Liseberg.

För ett par veckor sedan stod det klart att kanadensiska powertrion Danko Jones och Turbonegros förre sångare och frontfigur Hank von Hell. Konceptet är att Hank von Hell går upp först, sen tar Danko Jones över.

Och det är ett koncept som Liseberg nu ska upprepa. Den här gången blir det ett svenskt pop-paket bestående av Linnea Henriksson och Markus Krunegård.

Norrköpingsartisten Krunegård är först ut. Han har varit på turné under vintern, efter att ha släppt sitt album, med den orimligt långa titeln: "I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot", och var i Göteborg så sent som i november då han gjorde två spelningar på Pustervik.

LÄS MER: Linnea Henrikssons låtar lyfte Så mycket bättre-gänget

Därefter tar Linnea Henriksson över. Hallänningen har haft en stigande karriär som exploderat de senaste åren med både Grammis- och P3 Guld-utmärkelser. Under 2018 gjorde hon också en uppskattad medverkan i TV-programmet Så mycket bättre.

– Det är två av samtidens starkaste svenska röster vi välkomnar den här kvällen. Båda är dessutom riktigt bra live, säger Per Alexandersson, Lisebergs underhållningschef i ett pressmeddelande.

Klara för Live på Liseberg 2019:

19 juni Fricky

26 juni Dee Snider

28 juni Peter Jöback

10 juli John Fogerty

5 juli Band of Horses

31 juli Danko Jones och Hank von Hell

2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård

30 aug Kraftwerk 3D

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.