Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Berggren släppte
Henrik Berggren släppte "Wolf's Heart" 2017, det var hans första soloalbum. Snart kan nummer två vara här. Bild: Adam Ihse/TT

Henrik Berggren på gång med ny skiva

Broder Daniel-stjärnan Henrik Berggren tycks vara på gång med en uppföljare till "Wolf's heart" från 2017. Sångaren har lagt upp en bild från indiebolaget Kanine records i Brooklyn.

Redan kort efter släppet av det hyllade comeback-albumet "Wolf's heart" sade Henrik Berggren att det inte skulle dröja med en uppföljare. "Det vore konstigt om det inte har kommit ut en ny skiva inom ett år. Jag förstår inte varför det inte skulle bli så", hette det i en intervju med Dagens Nyheter i maj 2018.

Och nu tycks det vara på gång. Under måndagen lade Henrik Berggren upp en bild på Instagram där han syns sitta med fötterna på bordet och ger fingret åt fotografen. Bilden är taggad till oberoende skivbolaget Kanine Records i Brooklyn, New York.

Bilden delades senare på Twitter av det officiella kontot för dokumentärfilmen "I'll be gone" som hade premiär på Göteborgs filmfestival tidigare i år.

När GP kontaktar Sasha Hecht, som tillsammans med Brooklyn-grannen Amelia Trask gjorde filmen "I'll be gone", och frågar om de är inblandade i Henrik Berggrens film kommer det korta svaret snabbt: "Inga kommentarer".

Noterbart är att Kanine Records redan ger ut Göteborgsbandet Agent blå.

LÄS MER: De gör amerikansk dokumentärfilm om Broder Daniel

LÄS MER: Broder Daniel släpper liveskiva

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.