Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Hemmasonen Liamoos succé - direkt till final

GP:s Johanna Hagström och Jan Andersson är på plats i Scandinavium när Melodifestivalens andra deltävling avgörs. Backa-killen triumferade i Scandinavium och gick direkt till final tilsammans med Samir & Viktor.

Liamoos bidrag Last breath har varit en storfavorit att vinna inte bara sin deltävling utan även hela Melodifestivalen 2018.

Efter det första genrepet på fredagen placerade sig göteborgaren på en andra plats i Melodifestivalklubbens publikmätningar. Liamoo har tidigare sagt att han uppskattar att folk tror på honom men också att han inte vill ta något för givet. Nu kan han i alla fall räkna med att stå på scen under finalen.

Även Samir och Viktor tog sig vidare till final i Melodifestivalens andra deltävling med låten Shuffla. På scen hade de med sig youtubern och dj:n Anis Don Demina och i slutet av numret dök den 12-åriga sociala medier-profilen Theoz upp på skärmen och dansade shuffle.

- Vi gör ju det vi gör bäst liksom. Vi älskar sociala medier och håller på med det allihopa och därför känner vi att det här är ett bra tillfälle att få hela svenska folket att gå ut och ha kul och shuffla, sa Viktor till TT i veckan.

Margaret och Mimi till Andra chansen

Artisten Margaret spolade den glittriga toaletten och tog en plats i Andra chansen efter lördagens deltävling med låten In my cabana. Margaret är en av två utländska artister i årets Melodifestival. Hon kommer från Polen men hade en hit i Sverige 2016 med Cool me down.

Flera artister har ändrat sina nummer i sista stund, däribland Margaret som tog bort glittertoaletten och även testade flera olika outfits. Hon har varit mycket nervös inför sitt uppträdande, men när rösterna var räknade blev det klart att hon kammat hem en plats till Andra chansen i Kristianstad 3 mars.

Mimi Werner tog sig direkt till Andra chansen med sitt bidrag Songburning som innehöll såväl eldregn som dansare med trummor. Förutom Mimi själv så står bland annat hennes pappa, Göran Werner, och Miss Li som upphovsmän.

Mimi Werner deltog i Melodifestivalen första gången 2016 och även då i Scandinavium. Under veckan har hon beskrivit arenan med en känsla av “att komma hem”. På lördagen gick det ännu bättre än sist för artisten som fick en plats till Andra chansen den 3 mars.

Från poledance till schlagerklassiker

Kvällens deltävling i Göteborg inleddes med David Lindgren hängandes upp och ner på en strippstång sjungandes Staying alive tillsammans med flera dansare. Det krävande poledancing numret klarade programledaren galant, trots att han drabbats av magsjuka tidigare i veckan.

I mellanakten tolkade Petra Marklund Lill-Babs Tuff brud i lyxförpackning på temat svenska schlagerklassiker tillsammans med fem ballerinor.

Anna Book var tillbaka med ännu en “reklamfilm” denna vecka om en mixer för att göra konfetti. Även en parodi på Veckans brott där Leif GW Persson skymtade förbi stod för pausunderhållningen i programmet.

Fredrik “Fab Freddie” Svensson har blivit varm rollen som sidekick till programledaren David Lindgren och bidrog med glitter, tillbakablickar och ännu mer glitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.