Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Helheten gör succén för Vår tid är nu"

På Way out west blir det premiär för nya säsongen av supersuccén Vår tid är nu. Men först gästade Vår tid är nu-gänget GP:s studio.

Skådespelarna Mattias Nordkvist (Gustaf), Charlie Gustafsson (Calle) och regissör Anna Zackrisson var förväntansfulla inför premiärvisningen av första delen i säsong två av SVT:s Vår tid är nu.

Serien, som hade premiär förra hösten, är en av SVT:s största dramasatsningar genom tiderna. Vår tid är nu skildrar det svenska folkhemmet och kretsar kring överklassfamiljen Löwander och den anrika restaurang de driver: Djurgårdskällaren.

Första säsongen, som tar sin början 1945, sågs av över två miljoner tittare, och hyllades av kritikerna.

Andra säsongen, som sänds på SVT senare i höst, tar sin början 1955.

Charlie Gustafsson som spelar Calle, berättar att han redan sett hela andra säsongen och han är mycket nöjd.

– Jag är inte nervös för att den ska visas, andra säsongen är jättebra. Nu börjar vi lära känna karaktärerna ännu mer. Säsong två har en lite mörkare story.

Regissören Anna Zackrisson lyfte att seriens fina mottagande bland annat beror på att den utspelar sig just under de första åren efter kriget, samt att karaktärerna är så tydliga.

– Den fick en bra start med världsfreden. Det är en bra tid att skildra, med tydliga karaktärer, tydlig set up med syskonen och så vidare.

Mattias Nordkvist, som gör rollen som Gustaf Löwander, höll med:

– Helheten gör succén. Styrkan är att det finns så många huvudkaraktärer.

Den nya säsongen utspelar sig mellan åren 1955 och 1962. Att fortsätta i samma roll trots att personen man spelar åldras, har förstås varit en utmaning för skådespelarna.

– Det är en utmaning. Men samtidigt roligt. På sätt och vis gifter det sig med verkligheten eftersom produktionen har hållit på i så många år, man växer in i rollerna och blev gammal på riktigt samtidigt, haha, säger Charlie Gustafsson.

Premiärvisningen av Vår tid är nu, säsong 2, är kl 19.40 lördag på Höjden.

LÄS MER: Trion som skapade hyllade serien Vår tid är nu

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.