Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mordet på Kim Wall väckte en enorm uppmärksamhet hösten 2017 och engagerade människor på båda sidor av Öresund. Bild: Bild: TV2/SVT
Mordet på Kim Wall väckte en enorm uppmärksamhet hösten 2017 och engagerade människor på båda sidor av Öresund. Bild: Bild: TV2/SVT

HBO visar dramaserie om Kim Walls mord

”Utredningen” hade premiär på SVT i höstas. Nu har strömningstjänsten HBO köpt rättigheterna till dramaserien, enligt Deadline.

Den danska serien ”Utredningen” skapades av regissören Tobias Lindholm som även gjort ”Mindhunter”. Bakom projektet står det danska produktionsbolaget Miso Film som ägs av Fremantle.

Serien hade svensk premiär på SVT i höstas och GP:s recensent gav den då fyra av fem fyrar. ”Utredningen” handlar om mordet på journalisten Kim Wall 2017, och den danska polisens jakt på sanningen i det oväntade ”ubåtsfallet” som följde därefter.

Nu har strömningstjänsten HBO köpt rättigheterna till dramaserien som kommer att visas i USA som ”The Investigation”. ”Utredningen” har även plockats upp av bland annat BBC i England och tyska RTL.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.