Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HBO-serien ”The Prince” kritiseras – ”mobbar barn”

Den tecknade HBO Max-serien ”The Prince” har i dagarna fått utstå en hel del kritik efter torsdagens premiäravsnitt. Serien som är en parodi med den åttaåriga prince George i huvudrollen. Någonting som fått människor att rasa, detta rapporterar Forbes.
– Att skämta om barn är över gränsen, säger Dr. Shola Mos-Shogbamimu i ”Good Morning Britain”.

En debatt om mobbning och mental hälsa i det brittiska kungahuset har väckts till liv i samband med att serien ”The Prince” haft premiär. En tecknad serie, skapad av Gary Janetti, med bland annat Orlando Bloom och Sophie Turner i huvudrollerna. Serien fiktionaliserar och driver med kungahuset, med den unga Prince George i huvudrollen. Någonting som skapat kritik bland tittare.

Prinsen, som idag är åtta år, framställs nämligen som en bossig, oförskämd och otacksam fashionista som ofta förolämpar resten av kungahuset, framför allt sin faster Meghan Markle.

LÄS MER: Här är filmen du ska se på tv ikväll

”Över gränsen”

Kungahuset kan knappas ses som främlingar för kritik och parodi, men att skämta om barn ska tydligen varit droppen för många.

Kvinnorättsaktivisten och författaren Dr. Shola Mos-Shogbamimu uttalade sig i TV-programmet ”Good Morning Britain” när serien debatterades under fredagsmorgonen:

– Att skämta om barn är över gränsen. Att parodiera och göra narr av en åttaåring är inte kul. Det är opåkallat och det är emot vårt gemensamma ansvar, säger Dr. Shola Mos-Shogbamimu i ”Good Morning Britain”.

LÄS MER: Filmrecension: Festivalen som dödade 90-talet

Kallas hycklare

Även ”Game of Thrones”-skådespelerskan Sophie Turner har fått ta emot kritik och blivit kallad hycklare för sin medverkan i programmet. Detta då stjärnan tidigare uttalat sig mot att hennes egna ett år gamla dotter, blivit ett objekt för skvaller och uppmärksamhet av paparazzis.

Kensington Palace som representerar Prince Georges föräldrar Wiliam och Kate har ännu inte kommenterat serien, så har inte heller skaparna gjort efter kritiken.

Serien hade premiär i USA torsdagen den 29 juli, efter att ha blivit försenad på grund av Prince Philips bortgång i april. Det är ännu inte klart när eller om serien kommer till Sverige.

LÄS MER: Netflix tar första steget mot TV-spel

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.