”And just like that” är ett av dragplåstren till Hbo Max som nu kommit till Sverige. Serien har premiär i december.
”And just like that” är ett av dragplåstren till Hbo Max som nu kommit till Sverige. Serien har premiär i december. Bild: Arkivbild

HBO Max lanseras i Sverige – möts av arga kunder: ”Ett hån”

Hbo Maxs lansering i Sverige möttes av konsumentvrede. På Facebook hävdar många att prissättningen för tjänsten är orättvis. Ilskan grundas i att nya kunder får ett billigare erbjudande än de som redan är prenumeranter, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

I måndags blev Hbo Nordic Hbo Max. Det innebär nylansering och ny prissättning. Till många tidigare kunders förtret. Anledningen är att det har skapats ett erbjudande för nya kunder som är billigare än priset som tidigare prenumeranter betalar.

På Hbo Maxs Facebooksida strömmade det in upprörda kommentarer.

”Vilket hån mot oss trogna kunder som varit med sedan starten”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Vad lurad jag kände mig när jag "uppgraderade" HBO Nordic för att sekunder senare se halva priset for life”, skriver en annan.

LÄS MER:Serier: Nya tips från Netflix, SVT, HBO, TV4 – vecka 43

Hbo Nordic blir Hbo Max

Befintliga kunder meddelades sedan tidigare om en kommande prissänkning på 30 kronor i månaden i samband med lanseringen. Det skulle även gå att teckna ett årsabonnemang med ytterligare reducering av priset under 2022.

ANNONS

När det sedan släpptes ett erbjudande för nya kunder – halva priset livet ut, blev många prenumeranter upprörda över skillnaden i prissättning. Skulle Hbo:s befintliga prenumeranter välja det lägsta erbjudandet betalar de i runda slängar 14 kronor mer i månaden jämfört med nytecknade kunder.

LÄS MER:Netflix höjer priset i Sverige

Hbo Max håller inte med

Enligt Warner Medias presstalesperson Karin Larsdotter är det nya priset för nya kunder tidsbegränsat medan priset gällande årsabonnemang däremot kommer att finnas kvar, enligt Aftonbladet.

Till tidningen skriver hon i ett mejl att ”vi har sänkt månadskostnaden till 89 kronor från 109 kronor och dessutom lagt till möjligheten för alla att ha ett årsabonnemang med ett mycket förmånligt pris. Jämfört med vad priset för Hbo Nordic var per månad och det nya årspriset för Hbo Max betyder det 50 procent mindre i pris för alla våra kunder.”

LÄS MER:Bästa filmerna att streama – enligt femtonåringarna

LÄS MER:Jennifer Coolidge återvänder i ”The white lotus" säsong 2

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS