"Har Bob Hund ställt in?”

Kalasturnén är ute i landet för första gången på 18 år – och når i dag Göteborg. Få människor ryktades komma, men det blev betydligt bättre än så – eller?

ANNONS
|

När upphör något att vara ett kalas? Innan denna endagsfestival på Bananpiren har rykten florerat. Alla dessa säger samma sak: få biljetter är sålda till Kalasturnéns kväll i Göteborg.

Vilket kan tyckas besynnerligt. Tidigare under turnén har rapporterna varit muntra. Bland annat skrev tidningen Barometern om ett högt, nästan osannolikt publiktryck på en av konsertkvällarna i Borgholm: "Väntetiden för en korv med bröd var stundtals 90 minuter."

Filip Fyhr och flickvännen Ellinor har det bra.
Filip Fyhr och flickvännen Ellinor har det bra.

I dag tar det inte nittio minuter att införskaffa sig en korv med bröd. Inköp hur många wienerkorvar du vill. Bygg dig en hel lövsal av kött – ingen kommer att hindra dig. Visst är det folk här, trots att Bob Hund och Gina Dirawi har ställt in. Men det är rymligt vid barer och bord. I ett hörn längre bort gömmer sig Jessica "Jecca" Sjöblom och Jannis Wennberg. De röker trots att de inte får.

ANNONS

– Jag har aldrig hört någon av artisterna här tidigare, berättar ”Jecca”. Men jag gillade typ allt när vi lyssnade tidigare, framför allt Markus Krunegård och Grant.

Paret kom egentligen hit av en annan, större anledning än musik: de är nyförälskade.

– Vi har varit vänner i flera år, berättar Jannis.

– Jag bjöd hem henne på en filmkväll för en tid sen, så lade hon sig plötsligt i mitt knä. Och så bara exploderade allt, berättar Jannis.

– Så vi tänkte bara "vi gör något kul, vi drar in till Göteborg".

”Jag gillar hans sätt att frasera orden”

Ett problem anmäler sig snabbt vid toaletterna på området: pappret och tvålen är slut. Vilket blir svårt att förstå, då nästan inga människor har anlänt. Längre bort sitter Filip Fyhr. Han bär en skjorta i lediga färger, och väntar på sin flickvän Ellinor. Filip är främst här för att se Markus Krunegård.

– Jag gillar hans texter, sättet hur han… hur säger man… fraserar orden? Sen hade min flickvän velat se Bob hund, men de har ju ställt in.

Plötsligt skjuter en okänd röst in i samtalet:

– Har Bob Hund ställt in? Det var ju de enda jag ville se.

Kvinnan, som heter Eva Larsson, ser skakad ut.

ANNONS

– Jo, det stämmer, säger Filip Fyhr. Eva tackar med ett brustet leende och går iväg.

Kanske blir det ändå en succé

Så småningom börjar ändå området fyllas upp. Love Antell, som spelar i stället för Bob Hund, inleder sin spelning. Han berättar ett otroligt långt skämt om drinkar och avslutar det med förkunnelsen:

– Aperol Spritz Gbg-yeah!

Systrarna Fatima Kulender och Admina Hadzibairamovic
Systrarna Fatima Kulender och Admina Hadzibairamovic

Samtidigt framkommer skakande uppgifter ute vid en av bryggorna.

– Jag fick ett mejl i morse från arrangörerna, berättar Fatima Kulender.

– Där stod det att jag fick ta med mig två människor till, helt utan extra kostnad. Så jag tog med min syster och hennes sambo.

– Jag har ingen aning vilka som spelar, säger systern Admina och skrattar.

– Jag vet ingenting.

Kalasturnén

Kalasturnén är en endagsfestival som besöker 16 olika städer i Sverige under juli månad.

I Göteborg spelar Markus Krunegård, Cherrie, Love Antell, Grant och David Ritschard.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS