Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Happy Jankell debuterar med bok om familjehemligheter

Happy Jankell har hittills medverkat i ett 40-tal filmer och är bland annat känd för sin roll ”Mimi” i filmen ”Tusen gånger starkare” från 2010. Till våren 2021 debuterar hon som författare med boken ”Livlina” – en självbiografiskt inspirerad roman.

Skådespelaren Happy Jankell debuterar till våren som författare med sin självbiografiskt inspirerade roman ”Livlina”.

"Skrivandet har alltid tagit en stor plats i mitt liv. Jag älskar att jobba med text och ord. I mitt arbete som skådespelare händer det ofta att jag inte kan låta bli att lägga mig i manus, ändra på scener och skriva om dialogen. Så att jag nu fått styra en hel berättelse på egen hand känns otroligt”, skriver Happy Jankell i ett pressmeddelande.

”Livlina” är en berättelse om skuld och familjeband, ett rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm. Huvudpersonen är Liv – en hypokondriker som hanterar sin ångest med hjälp av mediciner, terapi, otaliga besök hos en nätdoktor och ett och annat destruktivt Tinder-ragg.

I boken har Happy Jankell även inkluderat flera delar som hon menar är direkt tagna från hennes dagböcker.

”Det finns mycket av mina egna erfarenheter i boken även om den till största del bygger på en familjehemlighet som inte har någon förankring i mitt eget liv”, skriver hon.

Happy Jankell

Vem: Happy Jankell är 26 år och skådespelare. Hon debuterar som författare i mars 2021. Dotter till skådespelaren Thorsen Flinck och journalisten Annika Jankell.

Känd för: Happy Jankell har medverkat i ett 40-tal filmer och tv-serier, bland annat ”Solsidan”, ”Jordskott” och ”Leif och Lily”. Hon spelade även Mimi i dramakomedin ”Tusen gånger starkare” från 2010. Under kommande året är hon aktuell med bland annat ungdomsdramat ”Delete me”, komediserien ”Ambassadören” och skräckserien ”Dystopia”.

Var: Hon har verkat vid scener som Stockholms stadsteater och Teater Brunnsgatan Fyra.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.