Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han startar ny festival i Säve

Den fjärde augusti arrangeras Sävefestivalen för första gången. På scen står bland andra Snowstorm och Motvind. Efter ett år av hårt arbete har Jim McGuinness, som ensam arrangör, snart dragit festivalen i hamn.

Hur kom du på idén att dra igång en festival i Säve?

– Jag flyttade tillbaka till Säve med familjen efter flera år i England och kände att här händer inte så mycket. Under mina år utomlands har jag läst mycket negativt i medierna kring Hisingen så det här kunde också bli ett sätt att visa upp en annan sida av stadsdelen. Alla band som spelar på kvällen har någon form av koppling hit. Sedan har jag ett ABBA-tributeband som jag bokat spelningar till. Jag var lite trött på att kontakta bokare där man ibland aldrig får svar så jag tänkte att jag kör själv.

Men att dra ihop en hel festival, det gör man inte bara i en handvändning?

– Nej, och jag har gjort allt själv med privata medel. Jag är ju fyrabarnsfar och har ett heltidsjobb så det har blivit en del långa nätter. Men i och med att jag har många års erfarenhet av underhållningsbranschen så har en del ändå varit relativt smärtfritt.

Fast någon gång måste du känt att du tagit dig vatten över huvudet?

– Det är klart att självförtroendet har sviktat till och från. Den fjärde juli var det deadline för alla kontrakt med alla olika leverantörer. Då satt jag där och tänkte att det faktiskt var sista chansen att dra mig ur. I sådana stunder har man fått försöka vända på det, nära och kära har varit väldigt stöttande i de processerna. Det har varit en otrolig berg- och dalbana men oftast har jag känt att det är det roligaste jag gjort, och det är inte över än.

Är det en engångsgrej eller kommer du köra på nästa år också?

– Går det bra kör jag igen. Eller, går det dåligt kör jag nog fan ändå. Jag har redan trådar ute för band till nästa år, då snackar vi internationella akter. Nu hoppas jag mest att folk sluter upp och kommer den fjärde augusti. Går jag plus på detta redan i år ska jag nominera mig själv till Årets göteborgare. Tänk dig, spårvagnen Jim Bob Guinness, fantastiskt.

Faktaruta

Vad: Endagsfestival på Tuve kyrkväg i Säve

När: 4 augusti

Hur: Under dagen är det familjeaktiviteter med underhållning som Allgott & Villgott, ponnyridning och minidisco. Från kl 17:00 är det 18-årsgräns med band, öltält, foodtrucks, femkamp mm.

Band: Snowstorm, Motvind, Art nation, Vision – ABBA tribute med flera.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.