Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Han skulle knäcka mig"

Charlotte Perrellis Eurovisionseger 1999 blev slutet för hennes samarbete med Bert Karlsson. "Han skulle knäcka mig", berättar schlagerstjärnan i lördagens Så mycket bättre.

Charlotte Perrelli från Hovmantorp utanför Växjö vann sin första talangtävling redan som sexåring. Hon började att turnera runt i Småland i 13-årsåldern och fick jobb som dansbandssångerska i Kendix som 16-åring. Men det var först i och med segern i Melodifestivalen och därefter i Eurovision Song Contest med Take me to your heaven (Tusen och en natt) 1999 som det verkligen tog fart.

LÄS MER: Linnea Henrikssons låtar lyfte Så mycket bättre-gänget

När Charlotte Perrelli (då Nilsson) vann hela schlagerkalaset i Jerusalem var hon egentligen sångerska i dansbandet Wizex, och trodde verkligen att hon skulle kunna fortsätta med det. Men det gick inte. Tiden räckte inte till och när hon bestämde sig för att lämna bandet och satsa som soloartist blev Bert Karlsson rejält irriterad.

Hotades av Bert Karlsson

– Bert är speciell. Han blev sur och arg och tyckte inte att jag skulle göra en egen solokarriär, han ville ju tjäna pengar på Wizex, och när han blir arg gör han allt för att jävlas, säger Charlotte Perrelli när det blir hennes dag i Så mycket bättre.

LÄS MER: Så bra var låtarna i lördagens Så mycket bättre

Enligt Perrelli såg Bert Karlsson till att hon hamnade på löpsedel efter löpsedel i mindre smickrande sammanhang, och han hotade henne till och med.

– Det var löpsedlar där det stod "Jag ska knäcka Charlotte Nilsson". Det var hans mission.

Stämde varandra

Bert Karlsson stämde Charlotte Perrelli för piratkopiering och släppte ett eget "Charlottealbum" bara ett par dagar före hennes soloalbum. Dessutom kom hon i bråk med killarna i Wizex. De hade ju skivkontrakt med Bert Karlsson och Charlotte hade kontrakt med Wizex.

Men hon hade lämnat Bert Karlssons skivbolag Mariann strax före segern i schlager-EM 1999, och stämde i sin tur Bert Karlsson på drygt en miljon kronor för utebliven artistroyalty.

– Det var en extremt jobbig period, säger hon i programmet.

LÄS MER: Så bra var låtarna i Så mycket bättre-premiären

Även om Bert Karlsson blev irriterad på nytt när Charlotte Perrellis självbiografi kom ut för ett par veckor sedan verkar de båda nu ändå ha lagt stridigheterna åt sidan.

– Vi har strukit ett streck över det där. Han har sina positiva sidor, definitivt.

FOTNOT: Fjärde avsnittet av Så mycket bättre sänds nu på lördag kväll kl 20 i TV4. Låtarna recenseras här på gp.se direkt efter programmets slut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.