Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Han blir ny chef för Göteborgs konstmuseum

Patrik Steorn blir ny museichef för Göteborgs konstmuseum.
– Många spännande utmaningar framöver, säger han i ett pressmeddelande.

Göteborgs konstmuseum har utsett en ny museichef.

Det blir Patrik Steorn, docent i konstvetenskap, som sedan 2014 har arbetat som intendent och chef för Thielska galleriet i Stockholm. Tidigare arbetsplatser inkluderar både Nationalmuseum och Stockholms universitet.

LÄS MER: Så ska framtiden för Konstmuseet säkras

– Göteborgs konstmuseum har en enastående konstsamling och är ledande inom forskning och pedagogik, och dessutom finns många spännande utmaningar framöver. Jag ser mycket fram emot att få komma till museet och till Göteborg, säger Patrik Steorn i ett pressmeddelande.

Patrik Steorn är utbildad på École du Louvre i Paris och Stockholms universitet. Han har forskat om viktiga personer och företag inom svenskt mode som Katja of Sweden, Sighsten Herrgård och Rohdi Heintz. 2006 disputerade han med avhandlingen "Nakna män. Maskulinitet och kreativitet i svensk bildkultur 1900-1915".

Göteborgs konstmuseum har ungefär 250 000 besökare per år och utsågs 2018 till Årets museum. Men museet är i behov av en om- och tillbyggnad.

LÄS MER: Här är Göteborgs kulturbyggnader som ska byggas om

– Jag är mycket glad för att Patrik Steorn har valt att tacka ja till att bli museichef för Göteborgs konstmuseum. Hans chefskap kombinerar en gedigen konsthistorisk kunskap med en tydlig publik vision om nästa generations konstmuseum, säger Britta Söderqvist, sektorschef museer i Göteborgs Stads kulturförvaltning i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum är en avgörande fråga för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten och Patrik Steorns erfarenheter och kompetenser blir betydelsefulla i det arbetet.

Patrik Steorn tillträder den 17 september 2020 som museichef för Göteborgs konstmuseum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.