Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hård kritik mot författarens flyktinguttalanden

Barnboksförfattaren och sexrådgivaren Katerina Janouch har fått hård kritik efter uttalanden om flyktingar i tjeckisk tv. Nu slår hon tillbaka: "Jag står för mina ord och är bekymrad för Sverige", skriver hon på Facebook, enligt Expressen.

I en intervju med den tjeckiska tv-kanalen DVTV ska Katerina Janouch, 52, ha intervjuats om läget i Sverige. Enligt Dagens Nyheter, och journalisten Hynek Palas ska hon ha gjort flera uttalanden som nu kritiseras.

Bland annat ska hon i intervjun ha sagt att hon just nu håller på att lära sig skjuta med vapen för att hon inte känner sig säker. I samma intervju ska hon påstå att "Allt fler svenskar lär sig att skjuta".

Dessutom menar barnboksförfattaren att "Sverige kraschat av massinvandring" och att poliser slutar sina jobb för att de känner sig "hotade", skriver DN-journalisten Hynek Pallas som riktar hård kritik mot Katerina Janouch. Han menar att hon sprider rykten och osanningar i ett led i desinformation i syfte att försvaga EU.

LÄS MER: Kritikstorm mot Katerina Janouch

"Vad vinner du på att svartmåla Sverige?"

Men Katerina Janouch slår nu tillbaka i uttalanden på Facebook där många skrivit upprörda kommentarer, skriver Expressen.

"Varför har du svartmålat Sverige med rena lögner? Det dödliga våldet minskar. Gör du det här på eget bevåg eller har du en uppdragsgivare? Är det en diktator du eftersöker som ledare?", är en av alla kommentarer.

"Vad vinner du på att svartmåla Sverige?", skriver en annan.

"I er egen bubbla"

Efter kommentarerna har Katerina Janouch svarat på kritiken på Facebook:

"Varsågod och förneka Sveriges problem ni. Kanske i er egen bubbla. Jag står för mina ord och är bekymrad för Sverige. Kan ni andra här i era svar ge mig en enda länk om att det går åt rätt håll?".

LÄS MER: Sluta gnälla – det är dags för feminism 2.0

LÄS MER: Ett glas vin är aldrig bra för barnet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.