Håkan Hellströms turné startar med klubbspelning i Barcelona

Efter att tidigare år värmt upp med klubbspelningar i New York och Berlin har nu Håkan Hellström bokat en smygpremiär på klassiska Razzmatazz den 31 maj.

ANNONS
|

Två kvällar på The Gramercy på 23 gatan på Manhattan i New York våren 2016 följdes av en spelning på klubben Heimathafen i centrala Berlin året därpå. Nu drar Håkan Hellström och hans band återigen utomlands för att göra en klubbspelning på främmande mark som uppvärmning inför sommarens konserter hemma i Sverige.

Den här gången på klassiska Razzmatazz i Barcelona den 31 maj.

”Vi fortsätter att ta vara på varje chans vi får att spela i våra favoritstäder”, säger Håkan Hellström i en kommentar och fortsätter:

”I Barcelona gjorde vi förresten videon till ’Ramlar’. På gatorna runt Ramblas. Det känns väldigt fint att få komma tillbaka och spela där igen.”

ANNONS

Klubben rymmer 2 000 personer

Razzmatazz ligger i stadsdelen Poblenou lite norr om de gotiska kvarteren men ändå ganska nära stranden. Klubben har fem olika salar varav den största rymmer en publik på 2 000 besökare.

I klubbens konsertprogram för våren finns mestadels spanska artister men den 24 mars spelar hårdrocksbandet Avatar från Göteborg på Razzmatazz och den 13 april gästade den gamle, svenske gitarrguden Yngwie Malmsteen.

Samma vecka som Håkan Hellström gästar staden pågår för övrigt också jättefestivalen Primavera Sound.

Biljetterna till Håkan Hellströms konsert i Barcelona släpps på måndag den 20 mars.

Håkan Hellströms turné 2023

Turnédatum:

31/5 Barcelona, Razzmatazz

16/6 Helsingborg, Sofiero slott

17/6 Helsingborg, Sofiero slott

21/6 Uppsala, Botaniska trädgården

30/6 Lysekil, Pinneviken

8/7 Piteå, Pite Havsbad

14/7 Kalmar, Fredriksskans

15/7 Jönköping, Elmiafältet

21/7 Karlstad, Mariebergsskogen

22/7 Halmstad, Brottet

28/7 Örebro, Brunnsparken

29/7 Linköping, Stångebrofältet

5/8 Stockholm, Stadion

11/8 Oslo, Øyafestivalen

12/8 Göteborg, Way Out West

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS