Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anna Svanberg
Bild: Anna Svanberg

Håkan Hellström tillbaka i studion

Pausen tycks vara över. I ett filmklipp syns Håkan Hellström på nytt inne i en studio. Där arbetar de på vad som verkar vara en låt vid namn – Nordhemsgatan.

Under tisdagseftermiddagen lades ett klipp ut på Håkan Hellströms Facebooksida. Där verkar det som att den folkkäre artisten håller på med ny musik.

Klippet visar hur arbetet pågår med Nordhemsgatan, möjligen en ny Håkan Hellström-låt. Studiomannen nämner också Jordskred, som kan vara ytterligare en framtida titel.

LÄS MER: Håkan tar paus med flaggan i topp

Håkan Hellström berättade förra året att han tar en paus från scenen. Istället skulle han samla sig och hitta ny inspiration.

Nu verkar artisten redo att åtminstone hinta om nytt material.

– Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym, säger Björn Olsson, Håkan Hellströms låtskrivarpartner till Expressen.

I klippet verkar dock Håkan Hellström mer intresserad av paus. Han biter på naglarna och frågar hur lång tid det är kvar.

Klippet har redan fått stor spridning. Efter bara ett par timmar på Facebook och Instagram hade det gillats av över 10 000 personer och fått in tusentals kommentarer. Bland annat från artisten Silvana Imam och dj:n Otto Knows som båda har samarbetat med Håkan Hellström.

Enligt källor till Musikguiden i P3 ska kontrollrummet som Håkan Hellström befinner sig i vara inne i Göteborgs Konserthus.

På frågan om Håkan Hellström samarbetar med Göteborgs Symfoniker kan dock inte Konserthusets presschef Stefan Nävermyr ge något svar.

– Jag har inget att säga om det just nu, förklarar han.

På Konserthusets hemsida låg i veckan även en lista på möjliga titlar på låtar från den eventuellt kommande skivan.

Aldrig får du veta

Det verkar som vi klarat det

Gott nytt

I dina armar

I slutet på min film

Jordskred

Nordhemsgatan leder rakt in i himlen

Sjung högre

Som om

Sömnig

Tillsammans

Vänta till våren

De har nu tagits bort från konserthusets hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.