Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Här är veckans bästa fester!

Jonathan Bengtsson hittar en take over, Bambii från Toronto, en fredad zon på festival och ett knippe välartade gossar i veckans bästa fester!

29/6 Young Fam Take Over

Hoki Moki,

”Take Over”. En kraftfull fras. Det är gott när evenemang beskrivs med lite tryck över bokstäverna. En övertagning. Låter lite som en tillställning som kan ta eget liv, nattens delar flyta ihop i en stor organism som välter runt besökarna tills de inte längre förstår vad som är golv eller tak. Hoki Moki gör ikväll plats för Young Fam. Ett påfallande ofarligt dj-kollektiv, som ej söker omställa människans uppfattning om golv. Inte heller om tak. Deras fester brukar istället vara en enda stor, vänlig närkamp.

LÄS MER: Ingen kan sluta flina på O'learys

Bambii

Sovrummet, Yaki da, 23-04, 23 år, 150 kr

Yakis arrangörer har förmågan att dra upp synnerligen perfekta artister ur det stora okända. Det är misstänksamt. Som om klubben kokat till sina bokningar i ett laboratorium, försiktigt förlöst dem ut i världen ett par veckor innan spelning. Liksom i smyg. Också Bambii kan ha blivit till i en lurig källarvåning under Avenyn. Vi vet ju inte. Toronto-artisten har en utomordentligt samtida instagram. Hennes remixer finns bara på soundcloud och är döpta i versaler. Det är som om Yaki-Da har tagit kropp. Nu kommer Bambii hit. Från ingenstans. Lurigt.

Bild: Stefan Berg

29/6 Eric Duncan

Folk, 20–03, 22 år, Fri entré

Eric Duncan är en ”Peak Time Party Provider”. Inte många är idag så modiga, eller lider sådan brist på självinsyn, att de ansluter sig till titeln festleverantör. Duncan blir därför speciell. När Folk denna fredag bjuder in den amerikanska diskjockeyn växlar gravitationen upp vid Olof Palmes plats, högmod är intagande. Även ett par göteborgsdjs kopplar under kvällen upp sig mot båset: Anders Persson, Anton Klint. Män som rest flera kilometer in i vinylbackarna. Kan bli kul.

LÄS MER: Framför sina hits med viss motvilja

29/6-30/6 Festival Del Mar

Dockyard Hotel, 16–03, 18 år, 590 kr

Festival Del Mar är en fredad zon för det alternativa, så kan man säga. Förutom breda schlagerakter som Hästpojken fäller arrangörerna in örhängen som Italo Bitches och Junior Brielle Boys under festivalens två dagar. Visserligen flyttar den lilla indiegrytan i år till Nya Varvet, oroväckande präktiga miljöer. Del Mar har tidigare varit lite som att pressa mellanöl i en klubbstuga tillsammans med nån gubbe som har amputerat ena benet. Må denna nyttiga känsla överleva in i årets omgång. Trots lokalbyte.

Huset spelar på Lounge(s).. Bild: Anna Svanberg

29/6 Huset

Lounge (S), 03-04, 20 år, 120 kr

Riktigt välartade gossar, Huset. Förbaskat sympatiska egentligen. Förenar också hiphop, pop och saxofon utan att det låter som ett samvetslöst flygangrepp på all svart kultur. När åttamannabandet nu intar Lounge, var påpasslig och skärpt. Huset har under senare år etablerat den tveksamma traditionen att inte uppträda. Ökenlandskap mellan deras spelningstillfällen. Vilket gör att denna konsert, inskjuten mitt i lördagens djupaste timme, blir av närmast tvingande karaktär.

LÄS MER: Powerballadkväll utan sorger

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.