Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Här är Valborgshelgens bästa fester!

Valborg och långhelg är här och Jonathan Bengtsson vet vad du ska göra! Eller har ett par förslag i alla fall.

Torsdag 26/4

Bild: Hallands nyheter

Peter Wahlbeck, Vernissage

Galleri Engelsson, 12–16, Inget inträde, ingen ålder

Vissa blir tokiga av underhållningsbranschen, andra ger istället underhållningsbranschen ett behövligt mått av vansinne. Peter Wahlbeck träffar kategori två. Hallänningen strör oreda över varenda disciplin han verkar inom. Förutom att skjuta in gränslöshet i Karlavagnen en dag i veckan, förutom standupturnéer och lösa gästframträdanden, ställer han också ut konst. Idag vernissage i Göteborg. ”Konst du kommer bli otroligt glad över”, säger hemsidan. Vi får pröva.

Fredag 27/4

Bild: Björn Larsson Rosvall

Klubb Instant: Parham

Pustervik

21–03, 20 år, 180 kr

Man brukar säga att Parham skriver viktig hiphop. Skildrar i sin musik ett samhälle av oöverstigliga avstånd, utan ömhet. Det talas mer sällan om hur göteborgaren också har förmågan att kliva ner från barrikaderna och vara gullig. På nya skivan Torsk får han rim som ”kan du gråta med mig och tramsa med mig, sova med mig och dansa med mig” att låta helt sunda. Om Parhams kombination av klass och romantik inte drabbar Pusterviks publik hårt, så är det tid att börja oroa sig över allmänhetens känslomässiga skick.

LÄS MER: Parham fortsätter söka balans i livet

Lördag 28/4

Enter: Oliver Ingrosso, Trädgårn, 23–04, 18 år, 200 kr

Oliver! Bara 20 år och redan Housemästare. Ett decennium adderat med ett decennium: längre har inte Oliver Ingrosso existerat. Ikväll tar musikern sitt Spotifyfinger till Trädgårn, och basen lär inte lämna en yta i lokalen orörd. Här finns goda möjligheter till att hoppa bort oron ur magen. Och påstår du dig stå över denna sortens folkliga nöjen, kom då istället och studera det du trodde var utrotat. Veven, denna nästan fossila dansrörelse, lär fortplanta sig genom lokalen som ett gift. Också den höga kepsen komma starkt.

Måndag 30/4

Harbour, 18–03, 20 år, 445 kr

Arrangörerna bakom den elektroniska dansfesten Harbour har rejäla ambitioner. Tillställningen går av ute i en skeppshangar på Bananpiren med kapacitet för 4500 kroppar. Upphovsmännen utlovar ”en gigantisk scen och otroligt fett ljud”. Torr luft, arg techno, åtta timmar av konstlad laglöshet – Valborg behöver inte bli helt otrevligt ändå. Harbour har också bokat Fjäder, en dj som alla pratar om och försvinnande få har hört. Söker du någonstans att förbruka både ditt goda anseende och en betydande mängd kalorier, varför inte här.

LÄS MER: Enorm technofest på Bananpiren

Valborg med Juliana Zapata

Folk, 23–03, 20 år, inget inträde

Det är av yttersta vikt att våra unga medborgare skyddas från Valborgs mer traditionella ritualer: Titta på brasa, lyssna på kör. En ceremoni som bara vita människor med svåra ledproblem begriper. All heder åt Folk som ikväll upprättar en trygg zon utan brasa, inte heller med kör. Istället reser Julia Zapata ner från Stockholm och DJ:ar bort halva natten. Inget storartat, ingen kväll som saknar motstycke; men så nödvändigt.

LÄS MER: "En slö kompromiss mellan allt och ingenting"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.