Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Warner Bros. Pictures + Aimee Spinks/Netflix + Netflix
Bild: Warner Bros. Pictures + Aimee Spinks/Netflix + Netflix

Här är sommarens nya filmer och serier på Netflix

GP har plockat ut några av alla filmer och serier som man i sommar kommer att kunna se på Netflix.

I sommar kommer man att på Netflix kunna se flera helt nya filmer och tv-serier, samt några moderna klassiker från de senaste åren.

GP har plockat ut tio guldkorn av allt som visas, samt när de blir tillgängliga. Det blir allt från clowner, filmatiserade serieromaner, japansk skräck, sociala medier till kortfilmer om corona.

Se hela listan här.

Bild: Gianni Fiorito/Netflix
Bild: Gianni Fiorito/Netflix

”Homemade” – 30 juni

”Homemade” är en samling kortfilmer inspelade under coronapandemin och handlar om ”vår delade upplevelse av att vara i karantän”. Bland regissörerna finns några av filmvärldens stora namn som Kristen Stewart, Maggie Gyllenhaal och Paolo Sorrentino (på bild).
Bild: Michael Gibson/STXfilms
Bild: Michael Gibson/STXfilms

”My spy” – 1 juli

”My spy” är en amerikansk action-komedi från 2020, regisserad av Peter Segal och som aldrig hann få någon svensk biopremiär. Filmen handlar om en CIA-agent (spelade av Dave Bautista) som utpressas av den nioåriga dottern till den familj han är mitt uppe i att bevaka.
Bild: Mary Cybulski/Paramount Pictures
Bild: Mary Cybulski/Paramount Pictures

”The Wolf of Wall Street” – 1 juli

Från och med den 1 juli kan man se Martin Scorseses film ”The Wolf of Wall Street” från 2013 på Netflix med Leonardo DiCaprio i rollen som börsmäklaren Jordan Belfort. Filmen nominerades till fem Oscars och DiCaprio vann en Golden Globe Award för bästa manliga huvudroll.
Bild: Cate Cameron/NETFLIX
Bild: Cate Cameron/NETFLIX

”Desperados” – 3 juli

I ”Desperados” möter vi en panikslagen kvinna spelade av Nasim Pedrad som tillsammans med sina bästa vänner skyndar till Mexiko för att radera ett mejl hon skickat till sin nya pojkvän. LP heter regissören som också ligger bakom ”Mr. Mom” och ”It’s always sunny in Philadelphia”.
Bild: Netflix
Bild: Netflix

”Ju-on: origins” (tv-serie) – 3 juli

Den japanska ”Ju-on: origins” är en skräckserie som utspelar sig i samma värld som ”The grudge”-filmerna. Handlingen kretsar runt en forskare av paranormala fenomen som letar efter ett hus där det en gång hänt en mamma och hennes barn något fruktansvärt.
Bild: Warner Bros. Pictures
Bild: Warner Bros. Pictures

”Det: kapitel 2” – 6 juli

”Det: kapitel 2” är uppföljaren till filmen ”Det” från 2017 efter Stephen Kings roman med samma namn från 1986. Uppföljaren utspelar sig 2016 – 27 år efter första filmen – med Bill Skarsgård åter iklädd rollen som clownen Pennywise.
Bild: Aimee Spinks/NETFLIX
Bild: Aimee Spinks/NETFLIX

”The Old guard” – 10 juli

”The Old guard” bygger på Greg Ruckas serieroman. Den handlar om en hemlig grupp legosoldater som skyddar den dödliga världen och leds av krigaren Andy (spelade av Charlize Theron).
Bild: COURTESY OF NETFLIX
Bild: COURTESY OF NETFLIX

”Cursed” (tv-serie) – 17 juli

”Cursed” är baserad på en serieroman som beskrivits som ”återberättelse av legenden om kung Artur”. Hos Tom Wheeler och Frank Miller berättas legenden ur tonåringen Nimues perspektiv som tillsammans med Artur söker efter Merlin (Gustaf Skarsgård) för att ge honom ett gammalt svärd.
Bild: Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures
Bild: Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures

”Joker” – 27 juli

Filmen som fick flest Oscarsnomineringar den senaste Oscarsgalan, ”Joker”, utspelar sig 1981 och följer Arthur Fleck. Han jobbar som clown och försöker slå sig fram som ståuppkomiker tills hans psykiska problem leder honom in på brottets bana.
Bild: Jaroslaw Sosinski/Netflix
Bild: Jaroslaw Sosinski/Netflix

”The Hater” – 29 juli

”The Hater” är en polsk film om ett samhälle splittrat mellan en kommunistisk historia och en europeiska samtid. En ung man börjar jobba på ett omoraliskt PR-företag. Där får han lära sig att smutskastning i sociala medier kan få stora konsekvenser i verkliga livet och vad det gör med ens mänsklighet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.