Här är Sean Connerys liv i bilder

Han var den första att spela James Bond på vita duken, och enligt många också den bästa. Sean Connery lämnar en lång karriär med flera prisade filmer bakom sig. Här är bilderna från hans liv.

ANNONS
|

LÄS MER:Sean Connery var en skotsk filmikon

Han är mest känd som James Bond, men Sean Connery har en lång karriär som skådespelare bakom sig. Han har vunnit flera priser för sina roller, bland annat vann han två BAFTA för ”Rosens namn”, och han fick en Oscar för bästa manliga biroll år 1987 för rollen i filmen ”De omutbara”.

LÄS MER:Sean Connery är död

2004 gick han i pension. De senare åren ägnade han mest åt att spela golf i sina hem i Spanien, Portugal och Karibien. Connery lämnar efter sig sonen Jason Connery, 57 år och frun Micheline Roquebrune, 91 år.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS