Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tess Asplund, Kjell Bergqvist, Louise Hoffsten och Lo Kauppi. Bild: Pressbild

Här är Louise Hoffstens supergrupp mot rasismen

Louise Hoffsten bildar "band" med skådespelarna Kjell Bergqvist och Lo Kauppi och aktivisten Tess Asplund i sin nya video.

Kjell Bergqvist, som fått stor uppmärksamhet för sin kampanj #vadsomhelstmedintesd, tog plats bakom trummorna, skådespelaren och dramatikern Lo Kauppi greppade basen och aktivisten Tess Asplund, känd för bilden där hon bokstavligt talat står upp mot NMR-demonstranter, hängde på sig gitarren.

"Behöver inte kommenteras ytterligare"

Inbjudan hade kommit från artisten Louise Hoffsten som ville göra något extra av videon till nya singeln Lovesick och hörde av sig till de tre som på olika vis engagerat sig politiskt mot rasism, främlingsfientlighet och högerextremism.

"Detta behöver egentligen inte kommenteras ytterligare, att just de här personerna medverkar säger allt om vad man vill uttrycka. Det är ett statement som talar för sig själv", säger en person i Hoffstens närhet som var på plats under inspelningen i centrala Stockholm på lördagen.

"Vilken underbar eftermiddag"

Efteråt kommenterade Tess Asplund inspelningen på sin Facebook-sida:

"Vilken underbar, magisk eftermiddag jag haft idag", skriver hon och fortsätter:

"Vi klickade alla i 180%. Som vi har haft så fett kul. Tack för idag. Detta var något av det bästa jag varit med om. Alla medverkande som var med idag är kämpar i kampen."

Även Lo Kauppi skrev på Facebook liksom Kjell Bergqvist som kommenterade "Kramar i mängder! Kanondag!"

Tess Asplund konstaterar att gruppen kommer att träffas igen och avslutar med hashtaggen #‎vibackarbaranärvitarsats‬.

Videon kommer enligt uppgifter att släppas inom de närmaste veckorna. Louise Hoffsten ger ut sitt kommande album på göteborgsetiketten Gamlestans grammofonbolag och medverkar i årets säsong av Så mycket bättre i TV4.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.