Här är ”Kronprinsen som försvann” – årets julkalender i SVT

Årets julkalender, ”Kronprinsen som försvann” har premiär om en månad. Nu har SVT släppt första klippet ur sagan.

ANNONS
|

”Kronprinsen som försvann” handlar om den unge kronprinsen Carl Vilhelm Gyllencrona som anklagas för att ha kidnappat sin egen mamma, Drottning Lovisa. Han tvingas fly från slottet och möter den fattiga flickan Hilda, som hjälper honom att gömma sig under falsk identitet. Kronprinsen jagas, någon är ute efter tronen och slottets skattkammare. Kronprinsen måste kämpa för att bli rentvådd och rädda drottningen.

– Kronprinsen som försvann är både ett spännande äventyr i den stora världen och en fin berättelse om relationer i den lilla världen, säger Johanna Gårdare, programchef SVT Barn.

Julkalendern spelades in i Stockholm, på Gotland och i Ungern i våras och har producerats av Baluba för SVT.

ANNONS

Mattias Grosin, Linn Mannheimer, Isabelle Riddez och Erik McCallister har skrivit manuset.

Julkalendern ”Prinsen som försvann”

Julkalendern sänds varje dag 1-24 december på SVT Play.

I rollerna syns Xavier Canca-Englund som kronprinsen, och hans bästa vän Hilda spelas av Kerstin Linden. Maria Lundqvist (Hildas farmor Nanni), Arvin Kananian (narren Amir, vän till prinsen), Alva Bratt (hertiginnan Augustina, kronprinsens kusin), Anton Lundqvist (löjtnant Silverdufva), Dilan Gwyn (Drottningen), Sissela Kyle (Riksdomaren) är några av de andra medverkande skådespelarna.

LÄS MER:Julkalendrar vi (inte ) minns

LÄS MER:Disney-inspirerad saga blir årets julkalender

LÄS MER:Ökat webbtittande på SVT:s julkalender

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS