Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Här är helgens bästa fester

Helgen är redan i full fart. Festerna lika så. Denna helg kryssar den medvetne göteborgaren mellan countryklubbar, bouleklot och hokus pokus,
10/5
Mute Swan - Sista klubben innan sommaren
11/5
Demarco
Release för fanzinet Flyktsoda
Boulebar
12/5
Hokus Pokus b-day bash
Daniel Skoglund är boråsaren bakom Songs of Boda..

Bengans, 20-23, 18 är, 100 kr

Efter bara ett par månader tar alltså Mute Swan, Bengans nya countryklubb, sommaruppehåll. Till deras avslutningsafton kommer singer-songwritern Songs of Boda, som olyckligt nog är från Borås. Daniel Skoglund räddas dock av sin väna utstrålning och sina otvetydigt gubbiga gitarrsolon. Har också ett ansikte som får mig att tro att han kan grilla och diskutera djupsinnigheter samtidigt. Och Bengans förblir Bengans: aldrig otrevligt.

Musikens hus, 21–02, 18 år, 325 kr

Dancehall-stjärnor vräker ur sig färg och energi, och DeMarco utgör inget undantag. Han har fräsigt hår, solglasögon av betydande storlek, samt en livsinställning som vill förmedla att allting är förbluffande enkelt. Den jamaicanska artisten gör även utmärkta låtar, och infinner sig nu i Göteborg för en exklusiv konsert. Och Musikens hus är beläget precis där den romantiska idén om Majorna genomkorsar verkligheten; här kan det vara onaturligt fint en fredagskväll.

Blackbird, 20:00, 18 år, inget inträde

Fint ändå, att släppa punkfanzine. Människor som fortfarande intresserar sig för döda, verkligen fullständigt livlösa medier är så sympatiska. Ikväll håller Flyktsodas upphovsmän release på den veganska baren Blackbird, som ligger insprängd i Stigbergsväggen precis bredvid Henriksberg. Förvänta dig ett ambitiöst alkoholutbud och hörn fulla med truliga krustpunkare.

Boulebaren lockar alltid in en under våren, tycker GP:s klubbskribent Jonathan Bengtsson.. Bild: Anders Hofgren

20–01, 18 år, inget inträde

”Mig får de inte detta sommarhalvår, Boulebar! Hehe!”. Så går tankarna. Sen drabbar våren Göteborg med fasansfull kraft, och så sitter du där och dricker öl i mitten av nederlaget ändå. Uteserveringen för mysig, den egna viljan obefintlig. Boulebar har laddat denna fredagskväll med en dj-trupp som väcker respekt, beundran – men framför allt fruktan. Bland annat Reika Xappa Farman och Assia Dahir vänder skivor. Det är ruskigt. Men först av allt boule.

Hoki Moki, 23–03, 23 år, 150 kr

Även om jag gärna avstår från trollkarlar, de klär sig så anstötligt, så är idén om trolleri tilltalande. Att böja naturlagarna. När Christine Fribergs intar Hoki Moki med sin klubb Hokus Pokus, denna rullande karavan av kvinnliga DJ-s och konstnärer, förutsätter jag därför viss magi. Om inte i det fysiska rummet, så i alla fall mentalt. Att gardera sig mot klubbens skarpa pop och relativt snygga klientel är hur som helst en omöjlig uppgift. Ge efter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.