Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: GP
Bild: GP

Här är höstens bästa kulturquiz i Göteborg

Göteborg har förvandlats till en quizstad och varje kväll är quizkväll. En aktivitet bestående av både hjärngympa och gott sällskap kan liva upp även de mörkaste av höstkvällar. Men att hitta rätt i quizdjungeln blir allt klurigare. Här är en lista på höstens bästa kulturquiz.

GG Bar, Kapellgatan 12, onsdagar kl 19

Quizmaster Samuel bjuder under höstens onsdagskvällar på På spåret-quiz. Varje fråga är en ledtråd om vart man är på väg, en plats som kan vara både verklig och fiktiv. Ett roligt koncept som kräver samarbete och klipskhet inom laget. Förutom både första- och andrapris finns det en bonus som är en stor skål med popcorn - något som alltid är uppskattat.
 
GG Bar är dessutom en esport-bar och har flera andra arrangemang i nördkulturens anda.

Klubb Dekadanz, Järntorgsgatan 12, tisdagar kl 21

Pusterviks Klubb Dekadanz håller sitt fokus kring 80-talsdängor men har varje vecka nytt tema och quizledare. Ett roligt koncept som passar likväl nya som inbitna quizdeltagare. För att vinna behöver man på sin bingobricka om 25 stycken artister få fem vågräta rutor i rad.
 
I prispotten finns det både konsert- och ölbiljetter till Pustervik.

Glenn Sportsbar Andra Långgatan, Andra Långgatan 4

Varje onsdag erbjuder Glenn Sportsbar på både Andra Långgatan och Friggagatan trevligt quiz med 80- och 90-talstema. Här guidas man genom tidsenliga frågor och musik och erbjuds en god stämning. Under torsdagar, fredagar och lördagar erbjuds även pubquiz och musikquiz. Glöm inte att boka bord för att garantera en plats.

Harrys, Östra Larmgatan 16, onsdagar kl 19

Musikquiz med livemusik av Björn Nilsson garanterar en härlig onsdagskväll. På Harrys finns även en typisk hamburgaremeny och drinkar som faller de flesta i smaken.

Göteburgare Bar & Grill, Andra Långgatan 30, onsdagar och torsdagar kl 19

Längre ner på Andra Långgatan hittar man Göteburgare Bar & Grill som på onsdagar bjuder på allmänquiz med frågor tagna från framförallt populärkulturen. Conny och Kalle är trogna quizmästare och har varje vecka nya kluriga frågor som dem blandar med återkommande frågetyper, som på spårvagnsspåret eller dagens historiska händelse. Dessutom erbjuder köket en vrålgod hamburgaremeny.

Notting Hill, Nordhemsgatan 19A, söndagar kl 19

Puben Notting Hill har arrangerat quiz i över tio år och söndagarnas musikquiz passar alla kunskapsnivåer. Frågorna blandar både gammal och ny musik och priserna kan vara konsertbiljetter eller presentkort. På tisdagarna håller puben allmänquiz, även det börjar kl 19.

Utöver kulturquiz bjuder Göteborg dessutom på en mängd andra quiz med olika teman. Här är en gedigen genomgång från tidigare i år.

LÄS MER: Veckans bästa quiz – dag för dag

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.