Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Scarlett Johanssons Black Widow får sin efterlängtade solofilm, indieregissören Chloé Zhao får ta sig an
Scarlett Johanssons Black Widow får sin efterlängtade solofilm, indieregissören Chloé Zhao får ta sig an "The Eternals" och Benedict Cumberbatch väntas reprisera sin roll som Doctor Strange. Bild: Disney/Marvel Studios/Chris Pizzello/Invision/AP

Här är de kommande Marvel-filmerna

Det är lätt att tro att "Avengers: Endgame" skulle innebära slutet för Marvels filmuniversum. Efter att ha levererat tjugotre filmer på elva år hade vissa kanske känt att det är nog. Inte minst när både Captain America (Chris Evens) och Iron man (Robert Downey Jr.) tackat för sig. Men Marvel har helt andra planer. Än så länge finns det relativt lite information om filmseriens nästa fas men det står klart att de ska släppa åtta nya filmer fram till år 2022. Det här är vad vi vet om de potentiella filmerna.

Black Widow

Sedan hon introducerades i "Iron Man 2" (2010) har Scarlett Johanssons superspion Natasha Romanoff aka Black Widow varit en del av Avengers inre cirkel. Trots det har hon inte fått sin egen film. Hoppet kändes närmast släckt när karaktären heroiskt offrade sig i "Avengers: Endgame" (2019) för att rädda hälften av livet i universum. Men det är faktiskt bekräftat att hon ska få sin egen film och efter händelserna i Endgame antas det att den ska skildra hennes liv före Avengers. Bland fansen är förhoppningen stor att man äntligen ska få se vad som hände under uppdraget i Budapest som återkommande nämnts i Marvelfilmerna. Regissören är Cate Shortland, som tidigare gjort bland andra Somersault (2004) och Lore (2012). Det sägs att produktionen träffade 65 regissörer innan de bestämde sig för henne. "Black Widow" kommer tidigast år 2020.
Foto: Disney/Marvel Studios via AP

The Eternals

Den planerade filmen om gruppen Inhumans slutade som en floppad tv-serie på ABC och X-mens närvaro i Marvels filmuniversum är fortfarande höljd i dunkel. Men hoppet om en ny supergrupp lever fortfarande genom "The Eternals". Marvel har inte varit rädda för varken rymdäventyr eller mytologi. Här kombineras delarna när de närmast odödliga varelserna gör entré på bioduken. The Eternals är en serie som skapades på 70-talet av Jack Kirby. Den innefattar en stor mängd karaktärer men det sägs att filmen framförallt kommer att fokusera på Sersi, som i serietidningsvärlden har varit en del av Avengers. För projektet har Marvel skrivit kontrakt med den hyllade indieregissören Chloé Zhao.
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Guardians of the Galaxy vol. 3

När Guardians of the Galaxy skulle dansa sig in i Marveluniversumet 2014 var många skeptiska. Nog för att publiken tidigare accepterat sköldkastande superkillar och flygande nordiska gudar, men det här var ändå något nytt. Ett levande träd och en vitsande tvättbjörn? Oron visade sig dock var obefogad, för Guardians of the Galaxy blev med sin lättsamma ton och sitt populära soundtrack en rungande succé. Mottagandet var något mer dämpat 2017 när uppföljaren kom men gruppen fortsätter att vara populära. När vi senast såg dem var de på väg på ut i rymden för nya äventyr och hade då även fått sällskap av Thor. Vad uppföljaren ska handla om är ännu okänt men regissören James Gunn, som fick sparken för att ha skrivit kontroversiella tweets, har fått komma tillbaka.
Foto: Disney/Marvel via AP

Shang-Chi

Under 70-talet gick en kung fu-våg genom västvärlden och Marvel var inte sena på att plocka upp bollen. Utgåvan "The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu" släpptes och där fick serietidningsläsarna bekanta sig med Shang-Chi, en kinesiske superhjälten som i vissa versioner har förmågan att duplicera sig själv, men generellt saknar han superkrafter och bara är otroligt bra på kinesisk stridskonst. Marvel har anlitat Destin Daniel Cretton för att regissera. Han har tidigare blivit känd för sitt samarbete med en annan Marvelperson – Brie Larson, som spelar Captain America. De har gjort tre filmer tillsammans.
Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Black Panther 2

När Chadwick Bosemans karaktär T'Challa/Black Panther gjorde sin debut i Captain America: Civil War var den positiva responsen stark. Men det är inget emot vad som hände när den egna solofilmen "Black Panther" (2018) hade premiär. Filmen fick ett överväldigande mottagande av både publik och kritiker. Exempelvis är det en av de bäst säljande biofilmerna någonsin, samtidigt som det är den första rena superhjältefilmen som nominerats till en Oscar. Det var alltså föga förvånande att biopubliken skulle få ytterligare en chans att se afrofuturismen i den fiktiva nationen Wakanda. Regissören Ryan Coogler är tillbaka, men i nuläget är det mest kring handlingen okänt.
Foto: Matt Kennedy/Marvel Studios-Disney via AP

Doctor Strange 2

Om "Black Panther" var en pangsuccé gick det väl helt okej för "Doctor Strange" (2016). Det fanns en hel del förväntan i luften inför filmens premiär. Några var spända på att magi och mystik nu skulle introduceras i Marvels filmuniversum, andra vara bara glada för att få se storstjärnan Benedict Cumberbatch i en superhjälteroll. Nu är det klart att han kommer tillbaka och det gör även Benedict Wong som spelar sidekicken med samma namn. I nuläget vet inget om handlingen, men i den första filmens eftertexter framstod det som att skurken Baron Mordo skulle spela en stor roll. Regissören Scott Derrickson har dock i en intervju med IGN sagt att han är intresserad av att undersöka den ondskefulle karaktären Nightmare.
Foto: Disney/Marvel via AP

Spider-Man 3

Det kan kännas som att det var i går som Tom Holland tog över den tajta spindelmannendräkten från Andrew Garfield och Tobey Maguire. I själva verket har han redan gjort fem (!) Marvelfilmer, lika många som de andra två tillsammans. Spindelmannen är förstås en av de absolut mest älskade superhjältarna som finns och Tom Holland är uppskattad i rollen, därför känns det mer eller mindre självklart att han får åtminstone en tredje solofilm. Det hela har också mer eller mindre bekräftats av Tom Holland själv. Han har en tendens att råka säga spoilers i intervjuer (vilket vissa tror är ett pr-trick) och i det här fallet har han berättat att den tredje filmen ska beröra Peter Parkers sista år i high-school.
Foto: Jay Maidment/Columbia Pictures/Sony via AP

Captain Marvel 2

Det skulle dröja ett 20-tal filmer innan premiären för Marveluniversumets första kvinnliga solofilm. Brie Larson gjorde en hyllad tolkning av Carol Danvers, eller Captain Marvel som är hennes superhjältenamn. Den kosmiska karaktären tror på sanning och rättvisa och är definitivt en av de starkare hjältar som har lanserats. Genom henne fick publiken även bekanta sig med det galaktiska kriget mellan raserna Kree och Skrull. I eftertexterna till "Spider-man: Far from home" (2019) blev det också tydligt att den konflikten är långtifrån avslutad. När Captain America och Iron Man nu lämnat finns det en tanke om att Captain Marvel kanske kan kliva in i rollen som ny ledare för Avengers, i vilket fall är en hennes roll långt ifrån avslutad. En potentiell handling är förstås oklar i nuläget med Brie Larson har uppgett att hon vill se den pakistansk-amerikanska hjälten Kamala Khan/Ms. Marvel introduceras.
Foto: Disney-Marvel Studios via AP

Ytterligare snackisar

Det finns förstås många fler filmer som det har spekulerats om, både uppföljare, rebooots och nykomlingar. Några av de mer uppseendeväckande är kanske att Wesley Snipes skulle återvända som den vampyrdödande superhjälten Blade eller att Fantastiska fyrans superskurk Doktor Doom skulle komma in i universumet. Bland uppföljarna diskuteras bland annat en ny Thor-film men också en till rulle med Ant-man och The Wasp.
Foto: Rebecca Cabage/Invision/Disney-Marvel Studios/Matt Sayles/AP

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.