Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alla deltagarna under som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Här är artisterna som Mellotävlar i Göteborg

Från rutinerade Linda Bengtzing till nybörjaren Klara Hammarström. Här är de sju artister som tävlar i Melodifestivalen i Göteborg.

Melodifestivalen 2020 leds av Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin. De fyra deltävlingarna kommer att avgöras i Linköping, Göteborg, Luleå och Malmö. Och de sju som tävlar i Scandinavium är...

Linda Bengtzing: "Alla mina sorger"

Turbomänniskan Linda Bengtzing gör sin sjunde start i Melodifestivalen. De senaste gångerna Bengtzing ställde upp, 2014 och 2016, försvann hon redan i deltävlingen. Så vad tyder på att hon tar sig längre den här gången? Tja, svårt att säga. Det är sällan rutin belönas i den här tävlingen, men om 45-åringen från Gullspång har rätt låt så kan hon ta sig vidare på ren energi.

Dotter: Bulletproof

Johanna Maria Jansson, aka Dotter, var med och skrev "A million years" till Mariette 2017. Året efter ställde hon själv upp med bidraget "Cry" som dock fick respass direkt från deltävlingen i Malmö. I Andra chansen pausunderhöll hon senast med Måns Zelmerlöw som hon även turnerat med. Känns lite som en dark horse.

Kingdom come: "Anna Bergendahl"

Anna Bergendahl hälsades som en vinnare vid sin comeback i vintras men slutade som tia i finalen på Friends arena med sin "Ashes to ashes". Hon har ändå valt att hålla fast vid sitt låtskrivarteam med Bobby Ljunggren, Thomas G:son & Erik Bernholm och vi kan nog lugnt räkna med att de är fyllda av revanschlust.

Thorsten Flinck: "Miraklernas tid"

Thorsten Flinck reser sig igen, och varför inte? Senast den dramatiskt lagde skådisen tävlade i Mellon skrällslog han självaste Sean Banan och om bara rösten bär och Thomas G:son inte kastat på honom en veritabel skräplåt har han alla chanser att i alla fall ta sig till Andra chansen i Eskilstuna.

Klara Hammarström: "Nobody"

Klara Hammarström är hästtjejen som sadlade om, från en lyckad ridkarriär och SVT Play-serien Familjen Hammarström till en försiktigt gryende musikkarriär. Efter att ha invigningssjungit på diverse hästevenemang har hon nu släppt ett par singlar, bland annat jullåten "Riding home for christmas".

Paul Rey: "Talking in my sleep"

Efter att ha samarbetat med folk som Snoop Dogg och Quincy Jones kan man tycka att Lundakillen Paul Rey borde vara ett större namn än vad han är. Men rösten finns där, en skaplig rad av singlar likaså, och om stjärnorna bara står rätt kan Paul Rey mycket väl vara den som utmanar storfavoriten Felix Sandman om slutsegern.

Méndez feat. Alvaro Estrella: "Vamos amigos"

Méndez kan inte sjunga. Det är ett välkänt faktum och egentligen inget större problem i den här tävlingen. Huruvida den sköne chilenaren handplockades tidigt eller om han kastades in som ersättare i tävlingen i sista sekund är lite oklart, och inte heller det är något problem. Tillsammans med Alvaro Estrella lär han ändå skruva upp temperaturen och piska igång stämningen i Scandinavium.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.