Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/96

Häng med GP backstage på P3 Guld i Partille

Avicii kan prisas postumt – tre gånger om – när det svenska musikåret ska hyllas på P3 Guld-galan. GP är på plats och tar pulsen på programledaren Kodjo Akolor inför drabbningen. Därtill blir det bildgalleri från röda mattan, senaste nytt inifrån arenan och analys efteråt.

P3 Guld direktsänds i SVT och radions P3 med start klockan 21.00 på lördagskvällen. Nio priser delas ut till de svenska artister som, enligt publik och jury briljerat mest under 2019.

Årets gala leds av Kodjo Akolor och GP besöker honom i hans loge inför galan för att ta pulsen på honom. Vad gör han för att hålla nerverna i styr och komma i rätt stämning?

LÄS MER: Winona Oak – Popsveriges nästa export

LÄS MER: Avicii en av favoriterna på P3 Guld

Avicii nominerad till tre priser

Två år i rad har galans stora vinnare hetat Hov1. I år får de nöja sig med en nominering i kategorin årets grupp. Nu är det i stället Avicii, Veronica Maggio och Molly Sandén som har flest chanser till guld – med tre nomineringar var.

Vid förra årets gala hölls en hyllning för Tim "Avicii" Bergling, som gick bort 2018. Artisten är nu nominerad till årets dans för det postuma albumet "Tim" som kom i somras, till årets låt för "SOS" och till årets artist.

LÄS MER: Efter lyssnartappet – så ska P3 överleva krisen

Galan är känd för sina liveframträdanden av aktuella svenska artister. I år uppträder Molly Sandén, Einár, Miriam Bryant, Snoh Aalegra, Dree Low, Gammal, Victor Leksell, Refused, Winona Oak och Ozzy tillsammans med Timbuktu.

På gp.se kommer du kunna följa med genom ett bildspel från röda mattan, få senaste nytt inifrån arenan och givetvis en analys av kalaset efteråt.

LÄS MER: Snoh Aalegra: Sjukt att Obama lyssnar

De nominerade:

Årets artist: Avicii, Molly Sandén, Tove Lo, Veronica Maggio, ZE

Årets grupp: Aden x Asme, Estraden, Galantis, Gammal, Hov1

Årets låt: "Don’t call me up" – Mabel, "Katten i trakten" – Einár, "SOS" – Avicii & Aloe Blacc, "Sunnanvind" – Mares, "Tillfälligheter" – Veronica Maggio

Framtidens artist: Dree Low, Einár, Isle of You, Victor Leksell, Winona Oak

Årets dans: Avicii, Bella Boo, Bottenvikens Silverkyrka, Kornél Kovács, Per Hammar

Årets hiphop/rnb: Ant Wan, Dree Low, Guleed, Henok Achido, Snoh Aalegra

Årets rock/metal:, Arre! Arre!, Opeth, Skraeckoedlan, Stiu Nu Stiu, Wormwood

Årets pop: Augustine, Lova, Mares, Molly Sandén, Veronica Maggio

Guldmicken: Imenella, Miriam Bryant, Molly Sandén, Robyn, Viagra Boys

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.