Här är nyårsfesterna du inte får missa!

GP:s klubbkonnässör Jonathan Bengtsson gått igenom årets utbud av nyårsfester, som i sedvanlig ordning bjuder på högt och lågt.

ANNONS
|
Nyårsfesterna du inte vill missa.

Nyår på Push

grade crossed
Tanken rinner som en liten guldbäck genom skallen: att bara vägra ett fint nyår. Att ge upp den fåfänga drömmen om ett vackert avslut på året, en anständig supé. Push nyårsfest lär klyva, som en bödel, genom alla mjuka stämningar. Denna lilla nöjeslokal, med sin underliga ljussättning och känsliga dansmusik, lämpar sig synnerligen väl – om du söker ett mer obehärskat avslut på 2019. Foto: Elisabeth Alvenby.
22-04, 23 år, 235 kr
Nyårsfesterna du inte vill missa
Bild: Stefan Berg

New Years Eve, 8ight

grade crossed
Nyår i Göteborg koncentreras för de flesta till en tät zon av barbari i mitten av stan – Avenyn. Du må hata området med stora delar av din själ, men hat är ett svagt material som faller bort kvickt, och Avenyn är oövervinneligt. På flera ställen beskrivs 8ight som "Göteborgs hetaste nattklubb". Det är det naturligtvis inte. Det vore befängt, egentligen direkt sinnessjukt, att tycka detta. Men känslan av dum lyx som ligger över källarlokalen, den breda musiken och de hungriga besökarna – att fira nyår här blir rimligt. Foto: Stefan Berg.
00-05, 23 år, 200 kr
Nyårsfesterna du inte vill missa
Bild: Jonas Lindstedt

Clarion Hotel Post

grade crossed
Posthotellet är en fet, åldrad, melankolisk operasångare: det kolossala posthuset rymmer bara högt drama och överflöd. Lokalens arrangörer har också för vana att ta nyår på förfärligt stort allvar: musiken lär vara nostalgisk och sårig, mängden konfetti lär angränsa till det förödmjukande. Kan bli gott att stappla runt här inne, och känna sig lika utvald som bortglömd, samtidigt som fyrverkerier punkterar natthimlen. Foto: Jonas Lindstedt.
20 år, 23-03, 250 kr
Nyårsfesterna du inte vill missa
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Nyår med Peter Siepen, Park Lane

grade crossed
Peter Siepen känns på så många vis som den sista utposten. Befinner man sig på samma ställe som den kusligt utåtriktade stockholmaren, som klär sig som om han vill bevisa att himlen är tyst och gud en lögn, bör man överse sitt liv. Ändå är det något som drar åt Park Lane i kväll, där Siepen ska stå bakom spakarna. Musiken lär luta åt den skabbiga delen av nittiotalet, alla lär vara för gamla eller för unga, stämningarna lär accelerera helt ljuvligt. Varför inte. Foto: Janerik Henriksson/TT.
25 år, 23-05, 250 kr
Nyårsfesterna du inte vill missa
Bild: Jonas Lindstedt

Whats Good-nyårsfest, Nefertiti

grade crossed
Whats Goods nyårsfest skulle kunna betecknas som det sunda alternativet här. Nef är ganska beskedligt i jämförelse med andra lokaler, ljussättningen är slug och mystisk, musiken har liksom bara lite mer äventyr i sig. Under nyår lär den lilla bunkern bli vulkaniskt het, kvällens diskjockeys lär vräka mellan hiphop och dansmusik helt ohederligt – det skulle kunna bli riktigt trevligt. Foto: Jonas Lindstedt.
20 år, 23-04, 200 kr

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS