Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
GP:s krönikör Johan Lindqvist vägrar åka till Norge för att se Gyllene Tiders sista konsert någonsin.
GP:s krönikör Johan Lindqvist vägrar åka till Norge för att se Gyllene Tiders sista konsert någonsin.

Johan Lindqvist: Gyllene Tiders sista konsert någonsin ska självklart vara på Ullevi

Den 9 augusti sätter Gyllene Tider punkt för fyrtio år som Sveriges mest älskade popband. I norska Fredrikstad. Det är inget värdigt avsked – turnén måste planeras om.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Per Gessle är en man som gillar god planering, ordning och reda. Inte minst uppskattar han en fin dramaturgi när det kommer till att skriva berättelsen om sina band. Han har dessutom läst tillräckligt många rockbiografier för att veta hur ett snyggt avslut ska regisseras.

Därför är det helt obegripligt att han satt sitt namn på en turnéplan där Gyllene Tider ska fira av sin långa karriär med en spelning på Dampskipsbrygga i norska Fredrikstad. Det är faktiskt inte bara obegripligt. Det är direkt ovärdigt.

Inget ont om Norge, skidåkningen är fin, men när "Sommartider" för allra sista gången riffas ut över en lycklig publiks vevande armar ska det förstås vara i svenskt luftrum.

Göteborgs-biljetterna lär ta slut snabbare än Per Gessle hinner säga allsångsfest.

LÄS MER: Därför är popbandet Gyllene Tider så lätt älska

Biljetterna till Gyllene Tiders turné släpps tisdagen den 5 februari. Även om jag knappast tror att hela den långa turnén kommer att sälja slut direkt så kommer trycket att vara intensivt. Framförallt på premiären hemma i Halmstad, men allra mest på den svenska avslutningen på Slottsskogsvallen i Göteborg den 3 augusti. Det kommer säga swoosh och så är biljetterna slut snabbare än Per Gessle hinner säga allsångsfest.

Flytta konserten till Ullevi – Gyllene Tider har gjort succé där förut och kommer att göra det igen.

Konserten i Göteborg är redan nu turnéns givna klimax. Men det ändrar inte på faktumet att upplägget är helt snett. Det enda rimliga är att senarelägga Göteborgsdatumet så att det ligger efter Norge-utflykten.

Och förstås flytta konserten till Ullevi.

LÄS MER: Gyllene Tider tar farväl med lång sommarturné

Gyllene Tider har gjort succé där förut och kommer att göra det igen. Även om många redan hunnit se bandet under sommaren lär det finnas fler än tillräckligt många som vill vara med och fylla Ullevi och hylla Gyllene Tider under deras allra, allra sista kväll.

Med "bara" Metallica och Summerburst inbokade och klara ser Ullevi-sommaren ut att bli rekordtunn. Det finns uppenbarligen en mycket enkel lösning för att ändra på det. För visst låter det väldigt fint att få vandra ut från Ullevi med augustinatten upplyst av fyrverkerier alldeles efter att den bitterljuva "När alla vännerna gått hem" klingat ut för sista gången.

Så, arrangerande Live Nation, ta er samma och se till att Gyllene Tider får det avslut man förtjänar. Ta hem dem till Ullevi.