Gyllene Tider på plats utanför studion i Frankrike.
Gyllene Tider på plats utanför studion i Frankrike. Bild: Anders Roos

Gyllene Tider sjunger om fluortanten på nya singeln

Gyllene Tider är klara med sitt avskedsalbum. "Man hör att det är ett band som har bibehållit sitt sound, men ändå att det faktiskt har gått fyrtio år", säger Per Gessle.

ANNONS
|

I sommar väntar en sista turné där Gyllene Tider bland annat återvänder till Ullevi i Göteborg. Vårvintern har bandet tillbringat i franska studion La Fabrique i Saint-Rémy de Provenc. Den 14 juni kommer albumet "Samma skrot och korn" med tretton nyskrivna låtar samt en cover på Sven-Ingvars ”Någon att hålla i hand” från 1965.

”Förr spelade man ju ofta några covers för att visa var man kom ifrån och hylla sina förebilder. Det var ju därför vi gjorde ”Skicka ett vykort”, ”Tylö Sun” ”Marie i växeln”, ”Vill ha ett svar” m.fl Man förvaltar ett musikarv och så försöker man göra något eget av det man älskar, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

ANNONS

Singeln släpps den 10 maj

Redan den 10 maj släpps singeln "Jag drömde jag mötte Fluortanten”.

Bandet tycks ha haft roligt i Frankrike. Såhär säger man i ett pressutskick:

”Den sista plattan var en av de roligaste någonsin att spela in. Vi har fått igång en speciell kontakt där man bara kör igång en låt och knappt behöver titta på varandra”, menar Micke Syd Andersson.

”Den har blivit precis som jag hoppades: man hör att det är ett band som har bibehållit sitt sound, men ändå att det faktiskt har gått 40 år sedan de körde igång”, tillfogar Per Gessle.

Gyllene Tiders sista turné inleds i Halmstad den 4 juli. Den 3 augusti spelar man på Ullevi i Göteborg.

LÄS MER:Därför är popbandet Gyllene Tider så lätt älska

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS