GWO återuppstår med fullt program i höst

Många turer kring Göteborg wind orchestra (GWO) har det varit. Efter att ha tvingats lägga ner verksamheten helt återuppstår nu orkestern i ny skrud – och med flera konserter.

ANNONS
|

Den anrika blåsorkestern riskerade nedläggning redan 2019. Detta sedan de fått sitt verksamhetsstöd från Göteborgs stad halverat. I slutet av 2020 sades samtliga medlemmar upp och den 115 år gamla föreningen gick i graven. Men i ett pressmeddelande framgår det nu att GWO återuppstår.

GWO:s vd Kristian Jörgensen skriver att de lämnar en lång och besvärlig tid bakom sig. Efter att beslutet om avveckling trädde i kraft bildades istället Blåsmusik i Väst, en ekonomisk förening som kunde återanställa personalen och förhoppningsvis skapa en långsiktig framtid för orkestern.

LÄS MER:Vändningen – GWO kan räddas

Många konserter i höst

Jörgensen betonar att det är ”för tidigt att blåsa faran över” då det först i mitten av december ges besked från Göteborgs stad om deras engagemang i GWO kommer att fortsätta. Framtiden efter 2021 är alltså fortfarande oviss, men hösten är i alla fall säkrad – och full av konserter.

ANNONS

Efter flytten från Kronhuset saknar orkestern en permanent hemmascen vilket medför att konserterna hålls på lite olika platser i och runt Göteborg.

Höstens program inleds med ”The Silver Lining” som är en konsert med soulsångaren Samuel Ljungblad. Senare bjuds det även på ett samarbete med Ale Möller och konserter för hela familjen tillsammans med bland annat Brunnsbo Musikklasser.

Finalen blir en traditionsenlig sådan i Domkyrkan då det vankas julkonsert.

LÄS MER:GWO och Emigranternas hus vädjar i gemensamt brev

LÄS MER:GWO riskerar nedläggning – får halverat verksamhetsstöd

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS