Ebo Krdum när han mottog priset för årets folkmusik under Grammisgalan 2022.
Ebo Krdum när han mottog priset för årets folkmusik under Grammisgalan 2022. Bild: Christine Olsson/TT

Grammisvinnare på nystartad festival i Dalsland

Ebo Krdum vann en grammis i kategorin årets folkmusik. Nu spelar han på nystartade festivalen Kontinent Dalsland som inleds idag, rapporterar Sveriges Radio.

ANNONS
|

Kontinent Dalsland pågår mellan 13 och 17 juli. Det är en helt ny festival som har premiär idag. Festivalen kommer ta plats på Dalslands konstmuseum i Upperud, kyrkor i Åmål och Not Quite, ett konstkollektiv som huserar i ett gammalt bruk i Fengersfors.

Artister som spelar bland annat jazz, folkmusik och klassisk musik kommer förenas under temat internationalromantik.

– med det det temat vill vi belysa att musiken i Sverige genomströmmas av olika kulturer, och så har det alltid varit. Kulturarvet är inte fixerat utan i ständig förändring, säger Ivo Nilsson, en av arrangörerna samt musiker.

Han berättar att de bokat musiker från olika kulturer och olika genrer.

ANNONS

– Det kommer bli en korsväg mellan olika musikgenrer. En av grundtankarna bakom festivalen är mötet mellan olika musiker, säger Evo Nilsson.

En av artisterna, Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk musiker. Han spelar afroblues och afrobeat och sjunger på flera olika språk. Tidigare i år vann han en grammis i kategorin årets folkmusik.

Initiativtagare till festivalen är förutom Evo Nilsson musikerna Elsbeth Bergh, Karin Hellqvist, Anders Nyqvist, Anna Lindal och Henrik Denerin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS