I tisdagens premiär av Hemliga beundrare hjälper Malin Gramer folk att avslöja sina känslor.
I tisdagens premiär av Hemliga beundrare hjälper Malin Gramer folk att avslöja sina känslor. Bild: Foto: Johnny Wohlin.

Gramer coachar kärlekskranka beundrare

Roligt, modigt och pinsamt. Så beskriver programledaren Malin Gramer nya dejtingprogrammet Hemliga beundrare, som har premiär på tisdagen.

ANNONS
|

Överallt i vårt avlånga land finns människor som i hemlighet drömmer om den de älskar. Så lyder marknadsföringen inför tisdagskvällens tv-premiär av Hemliga beundrare. I dejtingprogrammet hjälper programledaren Malin Gramer människor att avslöja sina känslor för kassörskan i snabbköpet, exet eller den personlige tränaren.

Vad skiljer Hemliga beundrare från andra dejtingprogram?

- I många andra program har de inte sett den de dejtar, som i Gift vid första ögonkastet, till exempel. I Hemliga beundrare har de redan en relation och mycket står på spel. Någon ska till exempel avslöja sina känslor för en bästa vän. Folk är så nervösa.

ANNONS

Hur pinsamt blir det?

- Otroligt pinsamt. Nästan ingen är ju bra på att prata känslor. Några blir överlyckliga och andra undrar varför i hela friden detta händer.

Dejtingkultur är i dag utbredd med appar och sajter. Har det blivit svårare att hitta kärleken?

- Ja och nej. Folk är mer kräsna och träffar människor på ett helt annat sätt än för bara fem år sen. Det är en like hit, en swipe dit, på tåget eller när du är uttråkad på ett möte. Jag har hört om folk som går på tre dejter om dagen.

Vilket är ditt värsta dejtingminne?

- Det var på högstadiet, när en kille bjöd ut mig. Eller bjöd ut, han ropade "ska du med till Gröna Lund eller?" i korridoren. Sen försökte han hålla min hand och när jag inte ville blev han sur och drog.

Hur skiljer sig din roll här från att programleda Paradise Hotel?

- Hemliga beundrare är mycket friare och varmare. Det står två kameramän bredvid dem på dejten och vi andra sitter i kontrollrummet. Jag får prata med deltagarna och lägga mig i. Vara bästa kompis och coach.

Hur coachar man på bästa sätt?

ANNONS

- Fråga bara "gillar du mig" och så får du ett ja eller nej. Sen kan du gå vidare, istället för att leva i ovisshet.

Hemliga beundrare har premiär tisdagen den 30 januari kl 21 på TV3 och Viafree.

ANNONS