Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

GP visar julkonsert med Augustifamiljen, Mia Skäringer och Bosse Sundström

Fjolårets succé med GP:s julkonsert får en fortsättning – nu med publik. Den 16 december spelar Augustifamiljen med Mia Skäringer och Bo Sundström på Pustervik. Konserten visas på gp.se och arrangeras till förmån för Stadsmissionen.

2020 avslutade GP Scen ett år av strömmade konserter med en alldeles speciell kväll på Storan. Augustifamiljen stod på scen tillsammans med gästerna Petra Marklund, The Tallest man on earth och Linnea Olsson.

Julkonserten, som programleddes av GP:s Karin Jansson, blev en tittarsuccé på gp.se och dessutom samlades det in 250 000 kronor till Göteborgs stadsmission.

Nu blir det alltså en fortsättning. Återigen med Augustifamiljen som sammanhållande kraft, men den här gången gästade av Mia Skäringer, Bosse Sundström från Bo Kaspers orkester, Theodor Jensen samt Lovisa Samuelsson.

Biljettintäkterna går till Göteborg stadsmission

Konserten flyttar dessutom från Stora teatern till Pustervik och, framförallt, vi kommer att kunna välkomna publik på plats under inspelningen. Biljetterna släpps via Pustervik och Tickster den 19 november och kostar 100 kronor, som tillfaller insamlingen till Göteborgs stadsmission.

I samband med konserten, och senare under sändningen, arrangeras en ny swishinsamling till förmån för Stadsmissionen.

– Det är oerhört glädjande att vi kan få till ytterligare en julkonsert och dessutom inför ett förhoppningsvis fullsatt Pustervik.

– Med den utsålda galan vi arrangerade och sände från Konserthuset med bland andra Symfonikerna, Jill Johnson och Linnea Henriksson i färskt minne är detta mycket peppande, säger Johan Lindqvist, musikredaktör på GP och projektledare för GP Scen som är samlingsnamnet för tidningens strömmade kulturevent.

Bo Sundström aktuell med julskiva

De båda gästartisterna Mia Skäringer och Bo Sundström är båda skivaktuella. Mia Skäringer, med artistnamnet MIA, släppte nyligen debutalbumet ”Maria” medan Sundström och hans Bo Kaspers orkester släppt julalbumet ”I denna mörka vintertid”.

Theodor Jensen, en gång i legendariska Broder Daniel, ansluter också och tar i praktiken gitarristen Daniel Gilberts plats i Augustifamiljen sedan han numera fokuserar på bandet Avantgardet. Och så kommer alltså också multi-instrumentalisten Lovisa Samuelsson som turnerat med bland andra Ane Brun, Tomas Andersson Wij och Sarah Dawn Finer.

Julkonserten är ett samarbete mellan Göteborg & Co, Julstaden och Göteborgs-Posten och kommer att visas på gp.se från den 21 december, tillgänglig för samtliga läsare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.