Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GP tipsar: Missa inte detta på Way Out West – torsdag

Nu har portarna slagits upp till musikfestivalen Way Out West i Slottsskogen och besökare har börjat strömma in på festivalområdet. Torsdagen bjuder på punkpionjärerna Bikini Kills första spelning i Sverige, och Wow-favoriterna First Aid Kits enda dito.
GP:s reportrar och recensenter är på plats och bevakar såväl konserter och filmvisningar som vimlet i parken.
Här är deras tips på vad du inte får missa under dagen.
Bild: Amy Harris
Bild: Amy Harris

Koffee (Azalea 15.15)


Anna Rosenström tipsar:
Jamaicanska sensationen Koffee är bara 22 år men har redan vunnit en amerikansk Grammy. På Azaleascenen spelar hon den otacksamma tiden 15.15 men med sin studsiga reggae med positiva budskap och sin energifyllda scenpersonlighet lär Koffee ändå skapa en skön show i solen i Slottsskogen.
Bild: Ylva Sundgren
Bild: Ylva Sundgren

Daniela Rathana (Linné 17.15)


Carl Petersson Moberg tipsar:
Klockan 17.15 kör Daniela Rathana i Linnétältet. Och förhoppningsvis kör hon verkligen. Bortsett från den otroliga rösten och det urstarka uttrycket har hon på debutalbumet ”Rathana club” lyckats stapla både stora låtar som ”Kyss” och dansanta bangers som ”Farstaglitter”. Stämningen lär var kanon.
Bild: David Shankbone/Wikimedia Commons
Bild: David Shankbone/Wikimedia Commons

Caribou (Azalea 17.45)


Karin Frid tipsar:
Kanadensiska Caribou spelar sin dansanta, elektroniska musik vid 17:45 på Azalea. I många år har han levererat silkeslen deep house och bland hans hits finns låtar som ”Odessa”, ”Can’t do without you”, och så min personliga favorit ”Silver”.
Bild: Pressbild Sony Music
Bild: Pressbild Sony Music

First Aid Kit (Azalea 20.10)


Johan Lindqvist tipsar:
First Aid Kit gör sin enda Sverige-spelning i sommar på Way Out West och lär vara närmast orimligt peppade. Häromdagen kom nyheten att nya albumet ”Palomino” släpps den 4 november och förra veckan kom duons rent ut sagt ljuvliga tolkning av Don Henleys solblekta klassiker ”The Boys of summer”. Det är inte omöjligt att festivalen peakar redan torsdag 20.10 på Azalea-scenen.
Bild: Chris Pizzello
Bild: Chris Pizzello

Bikini Kill (Linné 22.00)


Katja Palo tipsar:
Punkpionjärerna Bikini Kill gör sin första Sverigespelning någonsin, historia skrivs på Linné-scenen kl 22.00 på torsdag. Feministpunkbandet var stora på 90-talet men splittrades 1997. Deras musik har levt vidare och tycks idag lika relevant som någonsin. Vilken tur att de har återförenats så vi får chansen att se dem live.

Tkay Maidza (Stay out west, Nefertiti, 01:30)


Jonathan Bengtsson tipsar: Tkay Maidza vara nära att bli professionell tennisspelare – hon beslutade sig istället för att bli en besynnerlig, helt sällsam hiphopartist. Att påstå att en samtida rappare har "attityd" är genant. Men Maidzas musik väcker kamplusten i kroppen. Du vill kasta dig ner för en medelbrant kulle, bränna upp något oviktigt. ”Syrup” är utmärkt, ”24k” likaså. Maidza sjunger att hon är ”built like tetris”; jag begriper fortfarande inte vad detta betyder.

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.