Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

GP sänder unika konserter från Pustervik i juni

Efter den direktsända succégalan på Pustervik blir det nu mer livemusik från gp.se. Först ut är Jonathan Johansson som ger en konsert speciellt sammansatt för det unika tillfället. Efter det följer stjärnor som Sarah Klang, Parham och Sabina Ddumba.

Sedan GP i samarbete med Pustervik arrangerade och producerade en stödgala för konsertscenen den 4 april har utbudet av strömmad livemusik ökat enormt. Nu fortsätter också GP att sända fler unika spelningar från Pustervik. Utan publik på plats men med möjlighet att uppleva musiken hemma från soffan, balkongen eller altanen.

Först ut är Jonathan Johansson, som skulle ha spelat på Pustervik i våras, men som nu väljer att göra sin enda strömmade konsert just från Göteborg och via Göteborgs-Posten.

– Jag har fått en del förfrågningar som har varit bra initiativ men inte känts rätt, jag har haft lite svårt med motivationen eftersom jag egentligen ville vara ute och spela på riktigt. Men nu gör vi något annat på Pustervik som ska bli väldigt kul, säger Jonathan Johansson.

Sarah Klang kommer tillbaka

I stället för den mer utåtriktade show man hade repat in har nu Johansson kallat in musiker han normalt inte spelar med, med tanken att gör en mer intim spelning. Därför flyttar han och bandet också ned från scenen till golvet på Pustervik. Konserten kan du se på gp.se nu på fredag den 5 juni.

LÄS MER: Sarah Klang: Det vore katastrof om de inte klarade sig

LÄS MER: Stödgalan gav över en miljon kronor till Pustervik

Efter det väntar fler spelningar från Pustervik som sänds hos Göteborgs-Posten. Sarah Klang, Parham och Sabina Ddumba står på programmet de kommande veckorna.

– Det är några av Sveriges mest spännande artister som sätter ihop föreställningar som är unika. Tiderna är extrema och mycket känns tungt, men mitt i allt detta är det fantastiskt att ändå få tillgång till musik i ett sammanhang som vi inte upplevt tidigare, menar GP:s musikredaktör Johan Lindqvist.

Mer musik längre fram

Spelningarna från Pustervik görs som ett samarbete mellan GP, Pustervik och Göteborg & Co där de senare står för gaget till artister, musiker och teknisk personal. Spelningarna kommer ligga kvar på gp.se i en vecka.

– Det är ett speciellt upplägg, men under extraordinära omständigheter gäller det att hitta nya sätt arbeta på. Och även om stödet under Pusterviksgalan och under andra strömmade spelningar varit fantastiskt tycker jag att artister och övriga inte ska vara beroende av swish-inkomster. Det känns bra att de nu får ett riktigt gage, säger Johan Lindqvist.

LÄS MER: Parham fortsätter söka balans i livet

Även Ulf Niklasson, GP:s administrative redaktionschef, är glad över tidningens musiksatsning.

– När konsertsommaren blir som den blir, så måste jag säga att det är fantastiskt kul att kunna erbjuda detta utbud, säger Ulf Niklasson.

– Förutom att vi har många spännande konserter framför oss, så är det också oerhört roligt att vi har olika genrer och en bredd som lockar olika målgrupper.

Förutom spelningar från Pustervik pågår ett arbetet med att sända en lokal dansbandskonsert och dessutom en hårdrocksgala från Partille arena den 29 augusti.

FAKTA: GP-konserter från Pustervik

Fredag 5 juni kl. 19.00 - Jonathan Johansson

Fredag 12 juni kl. 19.00 - Sarah Klang

Torsdag 18 juni kl. 19.00 - Parham och Bojou

Fredag 26 juni kl. 19.00 - Sabina Ddumba

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatt och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.