Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GP sänder Lisebergs-konserter med Linnea Henriksson och Smith & Thell

Göteborgs-Posten fortsätter sända konserter direkt till läsarna. Efter fyra konserter från Pustervik i juni, väntar Linnea Henriksson och Smith & Thell från Lisebergs lilla scen i juli.
– Att kunna erbjuda GP:s tittare detta när de allra flesta konserter tvingas ställa in är helt fantastiskt, säger tidningens administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

Efter sändningarna från Pustervik och Göteborgsoperan flyttar nu GP satsningen på livekonserter vidare till Liseberg.

LÄS MER: GP sänder unika konserter från Pustervik i juni

– Det ska bli jätteroligt. Jag var inställd på att inte gigga på ett tag men folk kommer på så många olika kreativa grejer och det vill jag inte missa. Jag spelade på Grönan nyligen och det var skitkul, säger Linnea Henriksson som trots att publiken inte är där ändå känner fansens närvaro.

– Jag har spelat de här låtarna så mycket live att de har fyllts med minnen och bilder, inte minst från Liseberg. Så jag tar med mig den känslan även i den här situationen.

Bytte soffa mot tramporgel

Det blir ett nytt band på Liseberg jämfört med på Gröna Lund i Stockholm. Helt enkelt för att Linnea inte vill att hennes musiker ska behöva resa under rådande omständigheter.

– Nu har man ju släppt på restriktionerna, men jag tar ändå chansen att ändra om. Jag har exempelvis en nära vän från Göteborg som spelar kontrabas så då passar vi på att göra detta tillsammans, säger hon.

LÄS MER: Inga konserter på Liseberg i sommar

Överhuvudtaget försöker Linnea Henriksson hitta nya lösningar, vilket bland annat gjort att nya låten "Det kommer en tid" lite otippat kommer nästa vecka. Och ja, den ska spelas på Liseberg, lovar Linnea Henriksson och berättar om sitt senaste fynd som i sin tur gav den nya låten.

– Min sambo och jag är föräldralediga och håller oss på sommarstället. Vi hittade en tramporgel på ett ställe här som vi bytte till oss mot en soffa. Så nu spelar jag på den hela tiden, det är mycket känsla i hur den låter. Jag vill alltid göra musik som tonsätter var jag är i livet just nu, så det kändes det rätt att bara släppa den nya sången direkt, säjer Linnea Henriksson.

Planerar hårdrocksgala i Partille arena

Både Ulf Niklasson och musikredaktör Johan Lindqvist ser fram emot spelningarna på Liseberg.

Konserterna från Pustervik på gp.se

Fredag 5 juni kl. 19.00 - Jonathan Johansson

Fredag 12 juni kl. 19.00 - Sarah Klang

Torsdag 18 juni kl. 19.00 - Parham och Bojou

Fredag 26 juni kl. 19.00 - Sabina Ddumba

Konserterna från Liseberg på gp.se

Fredag 3 juli kl. 19.00 Smith & Thell

Fredag 10 juli kl 19.00 Linnea Henriksson

Samtliga konserter går att se på gp.se i en vecka.

– Smith & Thell och Linnea Henriksson håller ju en väldigt hög nivå med en bred målgrupp och att kunna erbjuda GP:s tittare detta under den här perioden när de allra flesta konserter tvingas ställa in är helt fantastiskt, säger tidningens administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

– Liseberg är sedan många år en av Göteborgs viktigaste livescener där många kan se konserter med stora artister till ett rimligt pris. Det är på Liseberg många av staden unga får sina första upplevelser av livemusik, så det är sorgligt att det är tyst i år, men desto roligare att vi kan göra detta, menar Johan Lindqvist.

Ulf Niklasson flaggar dessutom för att det mer konserter på gång för den som besöker gp.se.

– Under hela våren gör vi en väldigt stor musiksatsning med konserter från både Pustervik och Liseberg och vi har tankar på fler längre fram, där en hårdrocksgala i Partille Arena 29 augusti är ett konkret exempel.

De båda konserterna på Liseberg arrangeras och produceras i samarbete mellan Göteborgs-Posten, Liseberg och Göteborg & Co.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.