Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

GP sänder konsert med Viktoria Tolstoy och Bohuslän Big Band

Efter pop, rock, hiphop och dansband är det dags för storbandsjazz. GP visar en exklusiv konsert med Viktoria Tolstoy, Ida Sand och Bohuslän Big Band från Stora teatern i Göteborg.

Ända sedan i mars månad har Göteborgs-Posten kontinuerligt levererat unika musikupplevelser via strömmade konserter på gp.se. Och det fortsätter även under hösten.

Närmast väntar en spelning med folkkära Bohuslän Big Band som gästas av rutinerade Viktoria Tolstoy och av sångerskan Ida Sand. Konserten spelas in på Stora teatern i Göteborg och kommer att visas på gp.se klockan 19.00 fredagen den 9 oktober.

Stöttar det lokala musiklivet

Liksom vid flera tidigare satsningar är konserten resultatet av ett samarbete med Göteborg & Co och en lokal scen med ambitionen att stötta musiklivet i Göteborg under den pågående pandemin.

– Vår senaste konsert, den med Arvingarna, blev tittarmässigt en succé och nu känns det både roligt och spännande att vi lägger till jazzgenren i vår musiksatsning, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

LÄS MER: Elin Andersson fick sjunga med Arvingarna på Storan

LÄS MER: Pustervik drar igång konsertverksamheten igen

Viktoria Tolstoy, som tidigare i år släppte albumet ”Stations”, är en känd gäst hos Bohuslän Big Band och trivs i sammanhanget.

– Vi har gjort många konserter tillsammans och det är lika roligt varje gång. För mig som verkligen mår bra av att stå på scen, där kan jag verkligen vara mig själv, så är det jättekul att få göra det här trots att läget är som det är, säger Viktoria Tolstoy.

GP planerar för julkonsert

Förutom Tolstoy sjunger alltså även Ida Sand med orkestern. Hon har släppt fyra egna album och har utbildat sig på musikhögskolan i Göteborg.

– Jag har sett Viktoria Tolstoy i flera olika sammanhang genom åren och hon blir bara bättre. Jag vet att både hon och bandet har en stor publik i Göteborg så det känns väldigt bra att kunna ge våra läsare den här spelningen, säger GP:s musikredaktör Johan Lindqvist.

LÄS MER: Här är sex musikaliska måsten från den senaste veckan

Och det stoppar inte här. Göteborgs-Posten planerar redan för fler strömmade konserter.

– Vi planerar för fler musiksatsningar och vår förhoppning är att gå i mål med en riktigt fin julkonsert, säger Ulf Niklasson.

Vad: Konsert med Bohuslän Big Band, Viktoria Tolstoy och Ida Sand

När: 19.00 fredagen den 9 oktober.

Var: På gp.se

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.