Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills spelar alla på Bananpiren på torsdag.
Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills spelar alla på Bananpiren på torsdag. Bild: Anders Ylander

GP livesänder drive in-konsert på Bananpiren

GP:s satsning på livesända kulturevenemang i spåren av coronapandemin fortsätter. Efter Pustervik och Göteborgsoperan är det på Valborgsmässoafton dags för konserter på Bananpiren. Tre lokala band står på scen.

ANNONS
|

LÄS MER:De spelar på drive-in-konserten på Bananpiren

Efter drive-in-bion blir det nu drive-in-konsert på Bananpiren. Albumaktuella indiebanden Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills flyttar sin releasefest från Pustervik till Frihamnen på Valborgsmässoafton.

GP sänder live och satsningen är en del i ett löpande arbete från tidningens sida.

– Satsningen vi gjorde i samband med Pustervik blev ju en succé vi inte ens kunde drömma om. Vi hade oerhört många tittare och det swishades in över en miljon kronor, vilket räddade Pustervik ett bra tag framöver, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

LÄS MER:GP sänder stödgala från Pustervik

– Nu satsar vi vidare på olika kulturevenemang under våren. I fredags hade vi till exempel en fyra timmar lång musikalsändning från Göteborgsoperan och nu går vi vidare med drive-in-konserten från Bananpiren.

ANNONS

Kultursektorn har drabbats hårt av coronapandemins framfart. Regeringens restriktioner om att begränsa folksamlingar till 50 personer har medfört att branschen i princip står still och många kulturutövare har blivit av med uppdrag.

LÄS MER:Premiär för drive-in-bio på Bananpiren: "Fantastiskt initiativ"

Och GP:s läsare kan räkna med fler direktsända kulturevenemang från Göteborg framöver.

– Det här ligger helt i linje med satsningen på den lokala journalistiken och det känns verkligen roligt att vi kan satsa så här hårt, säger Ulf Niklasson.

Drive in-konserten kommer sändas live via gp.se torsdag 30 april med start kl 19.00.

Se konserten här:

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS